Drót motívumok

szerző: Tihany Tamara

Ha már találkoztál a NőiCsizma Design drótmotívumaival, esetleg már a kezedben is forgattál egyet, és közben azon gondolkoztál, hogy jó, jó, meg jól is néz ki, de mit lehet ezzel kezdeni, akkor jó helyen jársz. Írtunk egy RHC-t (Rendkívül Hasznos Cikket) arról, hogy milyen lehetőségeket rejtenek magukban ezek az egyszerű(nek látszó) kis díszítőelemek. Hogyan tudod rögzíteni, és hányféleképpen tudod egyedivé varázsolni. Ha mindezeken kívül még vannak ötleteid, a velük készült oldalakat feltétlenül küldd el nekünk!

 

Rögzítés

 

Kezdjük mindjárt azzal, hogy mennyi lehetőség kínálkozik a drótok rögzítésére.

– Felragaszthatjuk őket egyszerűen glossyval, vagy más gyorsragasztóval. Ennél a módszernél csak arra kell ügyelni, hogy rövid ideig ne mozgassuk, hogy a ragasztó meg tudjon száradni. Akkor már biztosan tart néhány pötty is.

 

– Ha nem szeretnénk ragasztani, akkor bátran használjunk egyszerű irodai tűzőgépet. Ez a megoldás, amellett, hogy stabilan rögzít, még mutatós is lehet.

 

20140618_083949

 

– A másik egyszerű, de nagyszerű rögzítési lehetőség a dekortapasz! Gondolom, nem túlzok, ha azt mondom, hogy dekortapasza mindenkinek van otthon. Egy darabka a kedvencedből, és a drót már oda is tapadt, ráadásul még különleges is lett ettől az egyszerű megoldástól!

 

– Aki esetleg szeret varrni, az ne habozzon, rögzítse a drót motívumot cikkcakk varrással az oldalra! Ez is egy nagyon mutatós megoldás. (Ha nincs varrógépünk, akár kézzel is felölthetjük a drótot a papírra, ahogy Julia is tette ennél a vasmacskánál)

 

IMG_3069

 

 

Optikai tuning

 

Ha esetleg nem felel meg a drót ezüstös színe, vagy nem elég hangsúlyos, úgy ítéljük meg, hogy túlságosan a háttérbe olvad, bátran színezzük be!

Erre is több lehetőség kínálkozik:

– Használhatunk tintapárnát, a StazOn hamar szárad, és tökéletesen befedi a drótunkat. Én feketét használtam ennél a love feliratnál:

 

20140630_164859

 

– Vagy fessük le akrilfestékkel. Ennél a módszernél arra ügyeljünk, hogy ne fukarkodjunk a festékkel, mehet rá jó vastagon. Aztán hagyjuk megszáradni, addig ne is nyúljunk hozzá, mert míg nem száradt meg a festék, addig bizony könnyen lejön a drótról, de ha már megszáradt, akkor ez is bombabiztos megoldás.

 

10151986_889075164439300_6986373978881816912_n

 

– Ha igazán különleges hatást szeretnénk elérni, használjunk domborítóport. Nekem így lett az ezüst chevron nyilakból arany. A drót motívumokat jó alaposan belenyomkodtam a ragasztópárnába, aztán rászórtam a port, és hőlégfúvóval ráolvasztottam. Amíg a por nem olvad rá, addig nagyon könnyen lejön a drótról, úgyhogy óvatosan kell csinálni. Ha netán elsőre nem lesz tökéletes a fedés olvasztás után, nem kell megijedni, csak azt a részt újra belenyomkodni a ragasztóba és megismételni az eljárást, egészen addig, míg elégedettek nem leszünk az eredménnyel.

 

DSC00282

 

– Hangsúlyosabbá tehetjük a drótunkat úgy is, ha körülrajzoljuk, és ezzel kontúrt adunk neki. Én ebben a minialbumban a fekete háttéren fehér zselés tollat használtam, de ha a háttér világos, használhatunk fekete alkoholos filcet, tűfilcet is.

DSC00296

 

 

Díszítés

 

 

Ha nem szeretnénk festegetni, akkor díszíthetjük a drótunkat dekortapasszal, szalaggal, csipkével, vagy körbetekerhetjük pékzsineggel, hímzőfonállal is.

Nagy Molnár Eszter például az albumborítóján nagyon klasszul feldobta a drót szívet némi rojtosra vagdosott dekortapasz “zászlócskával”.

 

1799179_10201548643503309_1308541881_o

 

Én pedig egy kis pékzsineg masnit kötöttem a kis drót ruhafogasra…

 

20140618_084039

 

Esetleg fel is öltöztethetjük, rakhatunk rá tüllt, organzát, vagy sima textilmaradékot is, ha a forma úgy kívánja.

 

20140618_083931

 

Az is egy megoldás, ha úgy emeljük ki a drótunkat a háttérből, hogy aláteszünk egy ugyanolyan formát, pl. papírból kivágva, ahogy Izzie is tette a babaalbuma borítóján.

 

feb 050

 

Elárulom, a nagy szív alakú textildíszeinket direkt úgy terveztük, hogy méretben éppen passzoljanak a nagy drót szívekhez, szóval ez is lehet egy opció, én is ezzel a lehetőséggel éltem a férjemnek készített apák napi albumom egyik oldalán.

 

20140611_094318

 

Feldobhatjuk a drót motívumonkat úgy is, hogy címkét teszünk bele, mint ahogy Pásztor Judit is tette ebben a filcalbumban.

 

IMG_1395

Ha pedig minden dróttal elégedettek vagyunk úgy, ahogy van, akkor ne féljünk többet is egy oldalra halmozni belőlük, mert nagyon mutatós lehet a végeredmény! Posta Juli oldala a bizonyíték rá:

 

IMG_1423

Tamcsi

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!