Egyszerű karácsonyi képeslapok IV. – Lámpás

szerző: Posta Juli

Négy héten át tartó képeslap tutorial sorozatom utolsó része következik ma.

Ahogy három hete minden szerdán, ma is bemutatok Nektek egy nagyon egyszerű, ám mégis mutatós képeslap elkészítési módot.

1. Az előzőekhez hasonlóan kivágtam egy 23,8 x 16,5 cm fehér kartont. Az előlapot repeszteni szerettem volna, így bekentem a Penart repesztő alapozóval.

LaMPaS1

2. Amíg az alapozó száradt, különböző méretű köröket vágtam ki egy pausz papírból. (Bocsi itt lebuktam. Igen, ezek éjszakai képek)

LaMPaS2

3. A megszáradt festékre jött a repesztő réteg. (Magánvélemény: én elég türelmetlen ember vagyok, így kipróbáltam több olyan terméket is, ami egy rétegben repeszt, de a z eredmény soha nem lett igazán szép.)

LaMPaS3

4. A pausz korongokkal a bokeh hatást szerettem volna visszahozni, ahogy a vizes-havas időben az utcai lámpák fénye elmosódik. Felragasztottam néhány karikát a repesztett lapra.

LaMPaS4

5. A lámpákat halvány zöldre festettem.

LaMPaS5

6. A kontraszt kedvéért pacáztam egy kicsit.

LaMPaS6

7. Aztán a lámpára is rögzítettem néhágy pausz korongot és pár arany flittert.

LaMPaS7

8. Amikor összeállt a kompozíció alulra felragasztottam az aranyra fújt üdvözlést. Végül a repesztő festék annyira elnehezítette a fedőlapot, hogy levágtam és kivágtam egy másik képeslap alapot színes papírból, amire felragasztottam.

LaMPaSv

Remélem inspirálóan hatott rátok az elmúlt négy hét, és már kész is vagytok az összes karácsonyi postával! 😉

Amennyiben nem, úgy vidám készülődést kívánok!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!