Esküvős shadow box

Szerző: Czakó-Radványi Piroska

Legjobb barátaink házassági évfordulójára voltunk hivatalosak a hétvégén. Amikor a lehetséges ajándékokon gondolkodtam, eszembe jutott, hogy Juditék szeretik a fachos megoldású kis fali polcokat, karácsonykor (is) nagyon hangulatos tőlük a házuk. Így rendeltem a NőiCsizma Design-tól egy ún. shadow box-ot, és nagyon izgultam a készítés közben, mert ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltam ezt a műfajt. (Na meg azért is izgultam, mert a 4 napos szóbeli érettségik után last minute készült az ajándék, és érdemben fotózni is csak a helyszínen tudtam, a Duna parti naplementében…)

Álló fotót választottam, amit 13×18-as méretben hivattam elő. A felső részen így maradt egy kis üres sáv, ezt egy kis színes papírral takartam el.

A Virágosat álmodtam készletet választottam a shadow box borításához, remekül illik ehhez a témához is, nem csak Anyák napjára 😉 A legnagyobb nehézséget a háttérpapír bevágása okozta ezekre a nem szabályos fachokba, ha többszöri igazítás után is maradt egy kis többlet, azt beragasztás után művészkéssel levágtam.

A díszítéshez a készlet matricáját a virágos matricaívet , sok papírvirágot, rózsás tüllszalagot, szómatricákat és chipboardokat használtam. A tavaly az esküvőjükre kapott albumból kimaradt a „borsós kártya”, így azt most a készlethez igazítva felhasználtam.

A keret adta mélységet igyekeztem kihasználni: sok 3D ragasztót használtam, például az alsó háromszögben a kivágóívből kivágott rózsákat ezzel ragasztottam rá az amúgy is virágos háttérpapírra. A „szeretlek” feliratnak csak a vége van az így megemelt rózsára ragasztva, a többi a levegőben lóg.

Magát a keretet is díszítettem: egy virágcsokrot varázsoltam a keretre, a virágokat 3D ragasztócsíkokkal rögzítettem, és levélmatricákat ragasztottam alájuk a keretre. A levél kivágatoknak csak a nem látszó végét ragasztottam le, és kicsit felpöndörítettem a szélüket a térhatás érdekében.

Az ajándék célba talált J és biztosan lesz még dolgom shadow boxszal – Blanka ugyanis megkérdezte, hogy neki mikor készítek egy ilyet? 😛

dav

] 

  [caption id="attachment_16484" align="aligncenter" width="740"]rhdr

dav

Felhasznált termékek:

Virágosat álmodtam papírkészlet

Virágos matricaív

Szeretni valakit esküvői PL kártyák

Anyák napi csokrok

Rajzolt rózsák

Rózsás & jel

Szeretlek tudom!

Fényképezz sokat matrica

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!