Hajtogatott albumok 4.

szerző: NőiCsizma

Volt már háromszög alakú albumotok?  Nem? Nekem sem. Extra formája van, mutatós, de fotók szempontjából szivatós is lehet 😉 Nem mindegyik fotót lehet megvágni ilyen egyenlő szárú háromszögre, ezért kreatívnak kell lenni. Mehet bele kör alakú is, de meghagyhattok egy rendes 10 x 15-ös fotót is, csak átlósan, a hajtásvonalnál elvágjátok pár helyen. 😉

Sokkal egyszerűbb elkészteni mint ahogy elsőre látszik. Csak 2-3 darab 10, 3 cm magas papírcsíkra van szükség, amit alapkartonból vagy 12"-es, kétoldalas scrapbook papírból simán levághattok. (Ha scrapbook papírt használtok, akkor olyan mintát válasszatok, amit lehet forgatni, tehát nam lényeges, hogy a "talpán" álljon! 😉 )

IMG_9040

12 cm oldalhosszúságú háromszögeket kell szerkesztenünk. A háromszög magassága lesz a 10,3 cm. Én halványan berajzoltam itt a hajtásvonalakat. Neked nem szükséges!

IMG_9041

Harmonikába hajtogasd meg mindegyiket!

IMG_9042

A végein lesz 1-1 fél háromszög. Összefogva kiad egy egészet, ezért maradék papírból vágtam egy ugyanakkora háromszöget és összetoldottam őket ott, ahol az ujjam van.

IMG_9044

Ezt kaptam:

IMG_9045

Ha több fotót szeretnél beletenni, akkor 3 db papírcsíkot toldj össze, mint én ebben az albumban:

IMG_9046

A két végére vágtam 1-1 nagyobb háromszöget sörkartonból, amit bevontam vékonyabb scrapbook papírral:

IMG_9048

IMG_9049

Így kész is van az alap, már csak megtölteni kell 😉

IMG_9053

TIPP: Hulman Editnek volt az a zseniális ötlete, hogy pauszpapírból készítette a belső lapokat (a háromszög leporellót). Állati mutatós volt, de a pausz bigelésénél vigyázzatok, mert könnyen szakad!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!