Hello Keszthely

Szerző:Czakó-Radványi Piroska

2011-ben volt az esküvőnk, és utána Keszthelyre mentünk nászútra. Mi csak belföldi nászútnak nevezzük egymás közt, mert egy év múlva külföldön is nászutasok voltunk 😛 Riminiről már készült album, ideje volt hát, hogy a keszthelyi belépőjegyek, prospektusok is a dobozból egy albumba vándoroljanak.

A http://www.noicsizma.hu/termek/hello-nyar-rad-vartam-alkotocsomag-1522 alkotócsomag vidám színeivel tökéletes egy nyári albumhoz. A papírokat félbe vágtam, valamint néhány fehér alapkartont is felvágtam 10×20 cm méretre. Ezek képezik az album lapjait, méretre nagyon hasonló egy útinaplóhoz (traveller’s notebook), de most albumkarikával fogtam össze a lapokat.

Hogy ne maradjanak fehérek az oldalak, akvarell festékkel festettem és pacáztam kicsit. A fényképeket kis méretben hívtam elő, mert nem mind volt jó minőségű, illetve azért, hogy többet is fel tudjak használni egy-egy oldalon.

Az alkotócsomag tartalmaz egy A4-es genothermet, ebből készítettem el az album borítóját. A legtöbb prospektus szintén 10 cm széles volt, amelyik nem, azt félbehajtottam. Magasságuk viszont picit több, mint a lapoké (20 cm), de nem több, mint a genothermé keresztben használva, így azt terveztem, hogy egy zsebet készítek a műanyag tasakból ezek számára. Fuse-val lehegesztettem a borítólapot, aztán 1 inch szélességű gerincet hagytam, és ott is lehegesztettem. A fennmaradt részt már nem zártam le, csak beletettem a propektusokat és behajtottam a tasakot. A nagy gemkapoccsal zártam le a zsebet, így könnyen ki- és visszatehető minden.

A propektusok miatt az albumkarikák miatti lyukat a gerincre kellett tegyem – így kicsit nehezebb lapozni, de legalább nincs nagy lyuk a két oldal közt.

A „hello” akril címfeliratot Pentart media ink-vel színeztem, majd rákötöttem a kalapgumit a „h” és „o” betűk kis hurokjára. Ezzel a levehető gumiszalaggal záródik maga az album.

dav

 

dav

dav

dav

dav

dav

 

dav

 

dav

 

dav

Felhasznált anyagok:

Hello nyár! Rád vártam alkotócsomag

Nagy betűmatrica

Apró örömök matrica

Mesés az élet matrica

Az élet napos oldala

Nekem a balaton a riviéra matrica

Nyakig ér a Holiday matrica

Te vagy a meggy a muffinom tetején matrica

Kánikula hastag csomag

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!