Hogyan készítsünk magunkról portré képet otthon

szerző: Válint Bea (My Shiny Studio)

Azt hiszem lassan a Hogyan készítsünk otthon… cikkek írója leszek, de mindjárt megértitek, miért is fontos ez nekem ennyire…

Nem tudom, hogy a többi édesanya hogyan van ezzel, de miután elkezdtem visszanézni a családi fényképeket azt vettem észre, hogy évek teltek el anélkül, hogy szerepelnék valamelyiken, mert vagy én fotóztam, vagy rohangáltam a gyerkőcök után, vagy éppen valamelyik eldugott sarokban szoptattam az éppen aktuális korú gyerkőcöt. Elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább, a végén a gyerekeim el se hiszik, hogy én is az életük része voltam, illetve én se leszek már se fiatalabb, se szebb, időnként készítenem kell magamról is pár jó képet. Utánaolvasgattam fotós blogokon, hogyan is kellene ezt csinálni, összefoglalom nektek a lényeget:

  • Fotózzunk természetes, nappali fénynél, a legvilágosabb helységben. Ha betűz a nap egy fehér lepedővel szelidítsük le a fényt!
  • Háttérként egyszínű felületet használjunk (én egy fekete lepedőt használtam)! A háttértől legalább három-négy lépésnyi távolságba álljunk, így az elmosódott lesz, nem kell aggódnunk a textura miatt!
  • Álljunk szembe az ablakkal, hogy a lehető legtöbb fény érje az arcunkat!
  • Válasszunk a háttérhez illő felsőrészt, az egyszínű mindig jobb, ne vegyünk fel rikító vagy mintás ruhát.
  • Ha már elkészültünk a hajunkkal, sminkkel, érdemes a tükör előtt állva figyelmet fordítanunk arra, hogy mit is szeretnénk látni majd a fényképen. Higgyétek el, a modelleknek is pályájuk elején órákat kell a tükör elött figyelniük magukat, hogy megtanuljanak bánni az arcukkal, testükkel! Nekünk sem árt a gyakorlás…
  • A fényképezőgépet helyezzük állványra, ha nincs én régebben egy szobai létrára tettem…
  • Alacsony mélység-élességet használjunk! Az én beállításaim ISO400, F2.8, s1/160 volt.
  • Távkioldóval a legegyszerűbb a fotózás, de ha nincs, időzíthetjük, vagy kérjük meg valamelyik gyerkőcöt, nyomkodja az exponáló gombot!
  • Használjuk ki a digitális technika előnyeit, és készítsünk SOK képet. Ha csak egy jó lesz köztük, már akkor megérte a fáradtságot!

Engem ennél a fotónál Edit vagány profilfotója ihletett meg, ezért mertem használni ezeket az élénk színeket. A fotóból oldal is készült csodaszép Nőcsizmás virág chipikkel… Fotózásra fel!

_MG_6790 _MG_6795

Köszönjük a tippeket Válint Beának, a My Shiny Studio bloggerének! 🙂

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!