Húsvéti táskácska

Szerző: Suhai Hajnal

Idén a Húsvétot nem itthon töltjük. A barátnöm meghivott hozzájuk és úgy döntöttünk elmegyünk. Egyrészt azért is, mert lassan három  éve nem találkoztunk, másodsorban azért, mert ha már ott vagyunk és tavasszal, akkor végre láthatom  az Amszterdamtól délnyugatra, a kicsinyke Lisse városka mellett található Keukenhof-t, a világ legnagyobb virágoskertjét. A 2018-as év tematikájául a romantikát választották a szervezők, naná, hogy látni szeretném. 
Vendégségbe üres kézzel, ahogy mondani szokás, nem megyek.  Ajándékot meg  olyan nehéz választani, mert hát mi legyen, hogy jó legyen, érdekes is legyen és nem utolsó sorban örüljenek is neki. Nálam az alap ajándék a könyv, de azért szerettem volna valami mást is. A barátnömnek a "A divat én vagyok"  alkotócsomagból hamar összeállt az album, a férjének bor meg könyv, a gyerekeknek a mesekönyv mellé egy-egy ajándék táskát/kosárkát készitettem,  amelybe egy szétszedhetö tojás került, kevés édességgel és még  egy-két apróság. 
Az ajándék táska elkészitése nagyon egyszerü. Én két A5-ös papirt használtam a "Tavaszi mini" papirkészletböl. A papirt félbe hajtottam és a hajtástól 1,5 cm-re bigeltem, majd szétnyitottam és mind a két oldalán a bigeléseknél és a hajtásnál 1,5 cm-re ollóval bevágtam. Majd a papirt úgy hajtottam össze, hogy a bigelés  lett a táska alja és ahol félbehajtottam, az bekerült a kis bevágott fülekkel a táska belsejébe. Ez a müvelet az  egyik fotón jobban látható, mint ahogy ide sikerült leirnom :-). A két oldalát erös kétoldalu ragasztóval ragasztottam össze és a bevágott kis részeket is azzal ragasztottam a táska belsejéhez.

A tojásokra virág és levél kivágat került, amelyeket szintén erös kétoldalu ragasztóval ragasztottam fel. A táska "fülei"  15x2cm  papircsikok, amelyeket félbe hajtottam, összeragasztottam. A “füleket” a táskához szintén a nagyon erös kétoldalu ragasztóval ragasztottam,  igy strapabiróbb lett.

Nagyon remélem, hogy mindenki örülni fog az ajándékának. 

Tavaszi mini papírkészlet

Kishercegnő papirkészlet

A divat én vagyok papírkészlet

Összeszedtünk tücsköt-bogarat chipboard

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!