Kincsem

szerző: Kocur Márta

Tavaly tavasszal készítettem el életem első vászonképét (persze még Edit mixed-media tanfolyama előtt 😀 ). Akkor nagy lelkesedéssel fogtam hozzá, és azt gondoltam, a végeredmény is tűrhető lett. Hát, nem 😀 Bár a dolgozósarkam falát díszítette, mégis egy ideje már szerettem volna átvariálni, pláne, hogy azóta már sokat inspirálódtam vászonképek terén, és szebbnél-szebb NCsD-s nagy chipboardok is kikerültek a műhelyből.

Ez a körgyűrűs chipboard az egyik nagy kedvencem, számtalan felhasználás lehetőséget rejt magában. Több ötletem is volt, hogy hogyan helyezzem rá a vászonra, végül maradtam az eredeti tervnél.   

Elsőként mindent leszedtem a vászonképről, majd két rétegben lekentem gessoval. Előzőleg vízfestékkel vittem fel rá a színt, ez most a gesson átütött, néhol beszíneződött. Miután megszáradt, fehér akrilfestékkel is lekentem, szintén két rétegben. A kapott végeredmény így már tetszett, nem lett szép sima a felület, az előzőről stencilezett szívek is látszódnak, és ez nekem nagyon izgalmasnak tűnt, ezért így hagytam.
A fotó két évvel ezelőtt készült Annáról, egy őszi anyás-lányos fotózás keretén belül. Bár már november van, én még az őszi pillanatainkat dolgozom fel, hangolódva a hidegre és az Ünnepre. A nagy körgyűrűt szerettem volna a háttérben elhelyezni, és bizony fejtörést okozott az, hogy ezt mi módon töltsem meg – vagy töltsem-e ki egyáltalán. Végül találtam egy színben harmonizáló gyönyörű papírt, amire, miután tintával befestettem, ráragasztottam a körgyűrűt és művészkéssel körbevágtam. A kör közepére egy kisebb körgyűrűt helyeztem, ami alá végül nem tettem papírt, hogy ne vigye el a tekintetet erről a gyönyörű fotóról, ami olyan kedves számomra az én bájos angyalkámról.

Majd következett a rétegzés, a díszítőelemek elhelyezése, és, miután felkerültek rá az átlátszó kifejezés matricák is, késznek nyilvánítottam a képet. Tetszik a végeredmény, a színvilága és az egyszerűsége. Anna leendő szobácskáját fogja díszíteni.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

Felhasznált termékek:

Körgyűrűk: http://www.noicsizma.hu/termek/korgyuruk-865

Szívesen: http://www.noicsizma.hu/termek/szivesen-3-229

Színes szócímkék: http://www.noicsizma.hu/termek/szines-szocimkek-519

Hajtások: http://www.noicsizma.hu/termek/hajtasok-741

Fényképezz sokat!: http://www.noicsizma.hu/termek/fenykepezz-sokat-atlatszo-matrica-799

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!