Lalza napló

szerző: Nagy Eszter

Engem ért az a megtiszteltetés, hogy megtervezhettem és elkészíthettem a Lalza Menyasszonyi Ruhaszalon szakmai kiállításra szánt irattartó mappáját és 2015. évi határidőnaplójának borítóját.

Igazából szerencsés vagyok, mert szabad kezet adott Schön Anett, a szalon tulajdonosa. Annyi kérése volt csupán, hogy legyen ’Lalzás’ lila és fehér a felhasznált színek között, emellett legyen elegáns, de ’Eszteresen szép’ is. (Ez a kijelentése olyan, de olyan jól esett…) A legnehezebb feladat az volt, hogy a saját ’lumberájos’ stílusomat összeolvasszam az elegánssal, mert a két stílus nincs igazán köszönőviszonyban egymással.

Nem árultam el a megbízónak, hogy fotót is tervezek az alkotásra, így ez meglepetésként érte őt. Kiválasztottam egy gyönyörű fotót a portfólió munkái közül és a lézernyomtatott képeket Pentart ragasztólakkal vittem fel a felületekre. Mielőtt egyéb kiegészítőket is felhelyeztem volna, fixáltam az akrilfestéket, a fotót és a tortacsipkéket fényes oldószeres lakkal (Pentart).

2015_01_15_Lalza_07

Stílusban és egyáltalán minden tekintetben hatalmas segítség volt, hogy a NőiCsizmaDesign szépséges chipboardjait használhattam, illetve Edit segítségével megvalósulhatott az az őrült elképzelésem is, hogy a Lalza felirat chipboard formájában felkerüljön a díszítendő tárgyakra.

2015_01_15_Lalza_06

A chipboardok többségét Pentart media inkkel (violet) és a hozzá való higítóval színeztem, illetve csillámporral és 3D effekt lakkal (Rayher) díszítettem. A csipik és egyéb kiegészítők felragasztásához express glue-t (Pentart) használtam. Volt olyan chipboard, amit natúr színre hagytam azért, hogy harmonizáljon a selyemszalag krém színével. Legkedvencebb részletem a fotószalag-chipboardban elhelyezett minifotó, amit a nagy fénykép jobb alsó sarkában helyeztem el.

2015_01_15_Lalza_05

A ’Lalzás’ lilát tökéletesen visszaadta a Pentart ibolyaszínű matt akrilfestéke. A mappát és a naplót tuningoltam még csipkével, selyemmel, textil virágokkal, tollal, strasszokkal. A stencilmintákat ezüst antikoló pasztával (Pentart) készítettem, amit száradás után szintén oldószeres lakkal fixáltam.

2015_01_15_Lalza_01 2015_01_15_Lalza_02 2015_01_15_Lalza_03 2015_01_15_Lalza_04

2015_01_15_Lalza_09

Szerethető projekt volt, a maximálisan szerethető hozzávalókkal. Imádtam!

1 hozzászólás

  1. Gyönyörűséges!

Hozzászólás most!