Meglepetésdoboz

Szerző: Kocur Márta

Zoli, ha negyven…

(#meglepetésdoboz szülinapra)

Egy nagyon kedves barátunk és egyben Lucalányunk keresztapukája nemrég kerek évfordulót ünnepelt, így mindenképpen szerettük volna egy igazán különleges és frappáns ajándékkal meglepni őt. Vicces, mert az alapötletet igazából ők adták nekünk: még esküvői ajándékként kaptunk tőlük egy naaaagy dobozt, benne sok kicsivel és mindenféle hasznos útravalóval a közös életünkhöz…

Szabó T. Annának van egy jópofa verse „A férfi, ha negyven” címmel, amire gyakorlatilag az egész ajándékötlet épült… A verset kinyomtattam és versszakonként feldaraboltam. Vettem egy klassz kör alakú dobozt, aminek szerintem nagyon jók a színei, pasis, komoly is meg nem is, és simán felhasználható lakásdekorként (jó, tudom, a pasikat ez hidegen hagyja) vagy tárolóként. Ennek a tetejét díszítettem, egy virágkompozíciót készítettem chipboardokból, papírvirágokból, cérnával és papírzsinórral. Az egyik kör csipit lefestettem acélkékre és fehér alapkartonra ragasztottam rá, majd matricákkal és a csavar csipikkel egészítettem még ki. Tudom, hogy a virág az nem túl pasis, de szerintem az alkalomhoz ez illik, és gyakorlatilag az egész kompozíció levehető a dobozról, ha esetleg nagyon zavaró lenne. (Zoli azt mondta, hogy „dehogy veszem!” J )

A dobozba több ajándékot is tettünk, amiket külön tízórais papírba csomagoltam. Ezekre a zacskókra fűztem fel az egyes versszakokat, majd szolidan díszítettem. Az ajándékokat igyekeztünk a vers tartalmához, mondanivalójához igazítani, de persze szem előtt tartva azt is, hogy Zolihoz mi illik, esetleg minek örülne. Így került a dobozba többek között szivar, ácsceruza, könyv, french press kávéfőző és két jegy a Dumaszínházba.

Nagy örömmel készült a meglepetésdoboz, és úgy láttuk, az ünnepeltnek is bejött 😉

Felhasznált termékek:

Tavaszi doodle virágok

Isten éltessen!

Szerszámosláda

Az én apukám

Apró betűmatrica

Betűkészlet 3db-os matrica

Mesés az élet!

Hexagon címkék

Fényképezz sokat! matrica

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!