Mi lesz egy egyszerű fagyizásból?

szerző: Garabics Niki

A lefagyizott ruhácskákon és maszatos pofikákon kívül: hát persze, hogy EMLÉK!

Legalábbis egy scrapbookosnak… Mert ugye sokszor van olyan pillanat, amikor előkapjuk a telefonunkat, hogy gyorsan megörökítsük azt a mókás, kis maszatos arcocskát, a boldog arckifejezést, vagy bármi mást, mert nem szeretnénk elfeledni. Ha ezzel te is így vagy, akkor tedd a fotóidat fagyi albumba!

Eredetileg több fotót terveztem ebbe a fagyi albumba, de elsőre inkább a külalakra koncentráltam, így csak három, számomra igen kedves fotó került bele.

2015-07-21

 

Így készült:

1. Először kivágtam a háromszöget, a tölcsért, amit fehér alapkartonnal merevítettem ki. Ezt követően a „papírgombócokat”, mindegyik tetején egy kis fület hagyva, a ragasztás helyének. A legalsó gombócot (nálam a narancs) akkora méretűre vágtam, mint maga a fagyi.

Processed with Moldiv

2. A legfelső gombócot fent ragasztottam az alaphoz (narancssárga papír), ezt követően már csak ki kellett mérni, hogy a középső gombóc hova essék. (Rést vágtam a papíron, így futtattam át a ragasztásnak szánt fülecskét a túloldalra.)

Processed with Moldiv

3. Ami nem látszik a fotókon, hogy a végén a gombócok méretével megegyező fehér kartont vágtam ki, amit a hátoldalra ragasztottam. Ez egyrészt elfedte a ragasztásokat, másrészt tartást ad az egész „albumnak”, hogy a csemeték által úgy fogható legyen, mint egy igazi fagyi. (lásd fenti fotó)

Egy kis díszítés, egy kis csillámpor és kész is.

IMG_2915-001 IMG_2904-001 IMG_2898-001

Sajnos későn jutott eszembe, de azért leírom ide nektek. Szóval a gombócokat megcsinálhatjuk – a nagyon kedvelt – „vízesés” technikával is. Vagyis egy fülecske (meghúzásának) segítségével pörgetjük a gombócokat, vagy fülecske nélkül – hasonlóan az enyémhez – sűrűn pakolgatjuk egymás fölé a gombócainkat, természetesen annak fényében, hogy mennyi fotót szeretnénk benne elhelyezni. Miért ne lehetne akár tíz gombócos fagyink, nem igaz? 🙂

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!