Mikor a teásdoboz kiürül…

szerző: Tihany Tamara

Nem tudom emlékeztek-e, de volt már nekem egy hasonló című cikkem itt a blogon, akkor egy milkás doboz kapott új funkciót, most pedig a kiürült teásdoboz láttán csillant fel a szemem, és támadtak ördögi gondolataim 😀

Előre bocsátom, hogy én jelentősen túl bonyolítottam a dolgot, és ennél ezerszer egyszerűbben is meg lehet oldani, de mit csináljak, ha én már csak ilyen bonyolult lány vagyok?! (A férjem tudna mesélni 😉 )

Szóóóóóóval. Először is: igyatok jó sok teát, lehetőleg olyat, aminek a teteje ilyen hajtókás, tehát így nézzen ki kb:

(Lehet sima is, de szerintem ez néz ki igazán pazarul, ha felturbóztuk…tehát mostantól ha teát vesztek nem az a szempont, hogy milyen ízű, hanem hogy záródik a doboza 😀 )

246FLalmafahajAmire a dobozon kívül szükségünk lesz:

  • fehér alapkarton,
  • fehér akrilfesték, vagy gesso,
  • stuktúrpaszta
  • stencil
  • pentart media ink tetszőleges színekben,
  • olló, vonalzó, ragasztó.

1. A fehér alapkartont lefestjük a gessoval vagy a fehér akrilfestékkel. Ügyeljünk rá, hogy mindenhova jusson, akár kétszer is lekenhetjük.

1

2. Stuktúrpaszta és stencil segítségével felviszünk egy tetszőleges mintát a kartonra. Lehetőleg jó sűrű mintát válasszunk! A papír fele elég egy teásdobozra, tehát az egyik felére mehet egy minta, a másikra meg másmilyen, így két teásdobozra elegendő papírt kapunk.

2 2.

3. Ha TELJESEN megszáradt a stuktúrpaszta, akkor mehet rá a media ink, tetszőleges színekben. Csepegtethetitek, folyathatjátok, ahogy tetszik! Én pinket, türkizt és aranyat használtam az enyémen. Ha megszárad a media ink, akkor alkoholos tintával és bélyegzővel bélyegezhetünk is rá itt-ott…én egy szöveges szilikon bélyegzőt és fekete StazOn-t használtam.

DSC01598

3 3.

4. Lealapozzuk a dobozt is, fehér akril festékkel, vagy gessoval, két rétegben. Voltaképpen elég az éleket és a talpat lekenni, a többi nem látszik majd, de én inkább mindenhol lekentem, ez ugyanis egy kis tartást is ad a doboznak.

4

5. Ezzel kész a papír. A teásdobozunk alapján méretre vágjuk a papírt, úgy, hogy minden oldalra (kivéve az alja) jusson egy darabka, úgy, hogy hagyunk egy miliméternyi peremet körbe mindenhol.

5

6. Felragasztjuk a papírt minden oldalra. Én folyékony ragasztót, méghozzá express gluet használtam, de ti ragasszátok bármivel, ami Nektek bevállt!

6

Ezzel voltaképpen elkészültünk. Persze nem kell ennyire bonyolítani, vehettek sima scrapbook papírt, és ragaszthatjátok rögtön azt, mindenféle festegetés nélkül… A fantáziátokra van bízva! 🙂

Én a dobozomat jól megpakoltam csokival, és így adom majd valakinek ajándékba, de tehetnék bele ékszert, vagy mézeskalácsot, kekszet…a lehetőségek tárháza határtalan! 🙂

7 8

Felhasznált termékek:

Boldog Karácsonyt címkecsomag

Gömbök chipboard csomag

 

 

1 hozzászólás

  1. Gyönyörű! Ez a stencil is, a színek is, a végeredmény is… 🙂

Hozzászólás most!