Mr. és Mrs. West

szerző: Garabics Nikolett (kakukkmanci)

Steampunk. Stílus. Trend. Fikció. Talán jobb is nem lefordítani a szót. Elég csak rákeresni a neten és megnézegetni a képeket. A „steam” szó gőzt jelent, vagyis ez az irányzat minden, ami a gőzkorszakból eredeztethető modern stílusban.  A művészvilágot és a dizájner cégeket meghódítva lassan kezd begyűrűzni a divatvilágba is.

Ami engem illet, már egy ideje kacérkodom a stílussal. Szeretem az abszurditását, a metál színek csillogását és a gépszerű hatást. Kutakodás közben észrevettem, hogy sokkal több digis steampunk oldal születik, mint hagyományos. Nem tagadom – és hát mire is jó egy inspirációs blog -, hogy a következő oldal elkészítésére Olga (Librandi) steampunk tag-je és Edit csodás gyurmadíszei buzdítottak fel.

módosított2-5677

A fotó még 2008-ban készült egy utazás alkalmával. Igaz kicsit módosítottam a színeket, mert úgy gondoltam, hogy a fekete fehér vintage stílus jobban illik az elképzelésemhez. Az oldal elkészítéséhez használtam például gravírozható fóliát és a gelatos steam punk stiftjeit. Misteltem, stencileztem, pecsételtem, hődomborítottam, drótot tekertem és viaszpasztáztam szinte mindent.  J A NCsD csodás chipboardjai sem úszták meg a viaszpasztát. És ami nem fekete volt, hát lekentem fekete gesso-val és száradás után vittem fel a pasztát. A sötét lila rózsákat papírból, a narancssárgákat pidig gravírfóliából készítettem. Ezen túl, feltúrtam a szerszámos fiókot és kerestem mindenféle kütyüt.

fotó 1

fotó 2

IMG_5680

IMG_5689

IMG_5692

IMG_5699

IMG_5701

IMG_5705

módosított2-5681

módosított2-5683

módosított2-5695

módosított2-5696

Hű, de jó volt készíteni! Irány a szerszámos fiók, próbáld ki Te is! 🙂

Folytatása következik 🙂

0 hozzászólás

  1. […] még erre? Ebben megígértem nektek, hogy folytatás következik. […]

Hozzászólás most!