Nyári emlék

szerző: Tihany Tamara

Ez a vászon ékes példa arra, hogy soha nem szabad feladni, még ha iszonyú nehezen jön is el az ihlet a végső megoldáshoz. 🙂

Össze se tudom számolni pontosan hány órát ültem felette sóhajtva, és hány napot, hetet töltött félkészen félretéve, mielőtt késznek nyilvánítottam volna. A vászon jobb oldala, a pitypangok, és stuktúrák voltak meg először, az volt az elképzelésem, hogy amerre a kicsi lány (Mucsi Bea gyönyörű kislánya) tekintete "mutat", röppenő pitypang magok, pillangók, flitterek lesznek, mint egy álomvilágban. De a fotó környéke egyszerűen nem akart összeállni. Egyszer már hosszas nyűglődés után késznek nyilvánítottam, de valahogy nem voltam igazán elégedett, ezért másnap szétszedtem, de mivel nem volt ötletem, hogy hogyan tovább, félretettem egy időre.

Aztán egyszercsak a facebookon szembejött velem egy vászon (gombokból és virágokból volt felragasztva egy teli kör, sajnos az eredeti forrást nem találom :/ ), ami beindította a fantáziám. Bemászott a bőröm alá a gondolat, és addig motoszkált, míg egyszer csak úgy döntöttem, kipróbálom ezen a félretett vásznamon, és csinálok maradék gombokból egy szivet. Először a kép alá akartam tenni őket, de aztán úgy döntöttem inkább körbeépítem a képet vele. Az egészet lekentem gessoval, majd misttel összefújtam néhol. Aztán még pár gyöngy, gyurmavirág került a gombok közé, itt-ott pecsételtem rájuk, és egyiket másikat összekentem egy kis viaszpasztával. Mivel cím nélkül még mindig félkész volt, a NYÁR 2014 tette fel a pontot az i-re.

Mostmár elégedett vagyok vele, épp ilyet akartam: finom, de azért csajos, könnyed, de nagyon részletgazdag. Remélem Bea is így érez, mert az övé lett végül 😉

IMG_2682 IMG_2689 IMG_2693 IMG_2698 IMG_2699 IMG_2703 IMG_2704

Felhasznált termékek:

Nyár 2014

Pitypang

Virágcsokor

1 hozzászólás

  1. Hát valahogy nem értettem, hogy hogy lehet az, hogy Tamarának pont ugyanoolyan kislánya van, mint Beának, aztán végigolvastam a cikkat…:) Egyszerűen imádom! Szuper lett, érdemes volt "megszenvedni" vele!!

Hozzászólás most!