Öltögetés

szerző: Turóczi Réka

Öltésre fel!

Imádok Edittől csomagot kapni. Tűkön ülve várom a futár érkezését, még akkor is,ha sejtem mi lesz benne,amikor kibontom és meglátom: na akkor jön a totális lefagyás. Velem ez történt legutóbb. Írt Edit, hogy a karácsonyi csomaghoz még kiegészítésként küld pár dolgot, én meg örültem, hogy de jó, újabb szépségek érkeznek. Egyből mondtam a páromnak, hogy majd jön csomag és hogy ugye át tudja majd venni, mert én nem leszek otthon. A párom erre: már megint csomagot kapsz? És mekkora? Én meg, Óóó… egy ilyen kis picike dobozka lesz, nem lesz nagy. Jelentem, nem jól hittem, ugyanis egy nagy pizzás doboz volt. Mikor megláttam, csak néztem és azt gondoltam, hogy Editnek biztos nem volt kisebb doboza és ezért küldte ebbe. J Kinyitottam és akkor néztem nagyot. Csak bámultam nagy szemekkel. Hogy ez most mi? Már karácsony van? Ezek az újdonságok? Ezek nagyon jók! IMÁDOM… és leragadtam a lyukacskás chipboardoknál. J Ide cérna és tű kell!

Öltésre fel!

Mikor kibontottam a csomagot és elkezdtem nézni a mintákat, jöttek az ötletek, hogy milyen színű, milyen fajta cérnát fogok majd használni hozzájuk. Azt tudtam, hogy minél változatosabban akarom látni majd a mintákat a végén.

A szívhez egy ezüst szálal kombinált rózsaszínű cérnát választottam, amivel először körbeöltöttem a szívet, majd választottam egy lyukat és abból kiindulva sugárszerűen öltögettem ki, előbb egy szállal, majd két szállal. Választottam még két másik lyukat és azt is hasonló tematikával öltögettem. Ennek az az érdekessége, hogy a hátulján is ugyan így néz ki, csak a tükörképe. J

IMG_2082

A fenyőfánál osztott hímző cérnát használtam és itt csak egyszerűen kiöltöttem körbe a mintát, egyedül a csillagnál öltöttem keresztbe a fehér színű cérnával.

IMG_2084

A hóemberhez már az osztott hímző cérnát ketté vettem és csak három „szállal” öltögettem körbe és keresztbe a mintát.

IMG_2088

A csillagnál már előkerültek a gyöngyök, flitterek, amik szerintem nagyon jól mutatnak rajta. Itt horgoló fonalat használtam.

IMG_2080

A szarvasra nagyon kíváncsi voltam. Tudtam, hogy ez ütős lesz. És az is lett! Itt „hagyományos” barna színű hímző cérnát használtam. Imádom ezt a színt és imádom, ahogy a világos chipboardon kirajzolódik a sötét szarvas minta.

IMG_2076

Mire használnám őket?

  • karácsonyfadísznek
  • rozettára
  • hűtőmágnesnek
  • albumba, vagy album alapnak, pl. a rénszarvas lehetne egy cuki kis album fedlapja
  • minden féle dekorációnak. J

IMG_2098 IMG_2072

Néhány TIPP!

Fűzz hosszabb cérnát a tűbe. Persze az sem jó, ha nagyon hosszú, mert akkor összegabalyodik. Ha rövid lenne, akkor sincs baj. A chipboard hátoldalán keress két szálat, ami keresztezi egymást és azokon kösd át az új szálat, ugyan így el is tudod kötni a cérnát, ha végeztél.

Ha például karácsonyfadísznek használod, akkor öltés közben nézd a chipboard hát oldalát is, hogy ott is szépen keresztezzék egymást a szálak és ne legyenek nagy hézagok.

A lyukon bátran átölthetsz többször is. Amikor már azt érzed, hogy nem fog átmenni a tű, még akkor is átfog férni.

Bátran használj élénkebb, erőteljesebb színű cérnát.

Nyugodtan próbálj mintákat kiölteni, mint ahogy én a szívnél, vagy a csillagnál tettem. Ha belegabalyodnál a mintába, nyugodtam vágd le a cérnát és kezd elölről. A lyukak bírják a strapát.

A legfontosabb: Kísérletezz!

Vigyázat!!!

Függőséget okoz!!!

 Ne mondd, hogy én nem szóltam. J

Az igazság az,hogy amikor leültem és elkezdtem öltögetni ezeket a cukiságokat, akkor egy fárasztó nap után voltam túl és olyan jól eset belemerülni a mintákba. Amikor végeztem velük, még úgy, de úgy folyatattam volna!

Felhasznált anyagok:

Átlóhímzéses karácsony

Átlóhímzéses téli motívumok

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!