Ovis album

szerző: Ranga Sophie

Háromévesem, míg fel nem vették az önkormányzati óvodába, egy hagyományőrző alapítványi oviba járt. Június végén viszont nem csak ő ballagott el, hanem az óvónénik is. Róluk csak a legnagyobb szeretettel és elismeréssel tudok beszélni! Mondhatom, hogy a velük töltött idő nem csak a gyerekeknek, hanem sok szülőknek is meghatározó volt, ezért az egyik anyuka ötlete alapján szerettük volna megajándékozni őket valami maradandó, igazán szívből jövő dologgal. Ehhez ajánlottam a segítségem.

A fotókönyv ötletét egy olyan albumra cseréltük, amiben minden gyermeknek két oldalnyi alkotás jutott. A hozzávaló papírokat méretre vágattam a Pantonban, majd mindenki megkapta a 20*20 cm-es lapokat. A kicsik rajzolhattak, festhettek, hímezhettek, a szülők pedig képeket ragasztottak bele (tehát scrapbookoztak 😀 ). Az album utolsó oldalaira olyan fotók kerültek, amiket az ovis események fotóiből szemezgettem. Annyi fotó gyűlt össze, amit sajnáltam volna kihagyni, hogy végül kihajthatóra készítettem.

A borítóhoz Silhouette gép segítségével kraft kartonból népies motívumot vágtam, amit 3D ragasztóval kis eltartással ragasztottam a natúran hagyott múzeumkartonra. A belső oldalakon egy-két helyen sváb motívumos és pitypangos NCSD chipboardot használtam.

IMG_9356.1 IMG_9369.1

IMG_9378.1 IMG_9376.1 IMG_9364.1

IMG_9358.1

A saját oldalunk nagyon kalandosan készült, tekintve, hogy Borókámat egy pillanatra sem lehet egyedül hagyni: a gyönyörűen megrajzolt oldalait először összepecsételte, majd egy másik alkalommal szépen körbe vágta őket. Úgy mentettem, hogy a rajzokat kivágtam és újra felragasztottam. A másik oldalunkra egy kis zsebbe további képeket és egy kis üzenetet rejtettem el.

IMG_9374.1

IMG_9360.1 IMG_9363.1

Sajnos az átadáson nem tudtam ott lenni, de a legnagyobb örömömre igazi meglepetést okoztunk!


 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!