Süssünk-süssünk valamit

Szerző: Suhai Hajnal

Pár hete egy családi ünnepre gyültünk össze, három generáció. Beszélgettünk sokat, nevettünk, ettünk, ittunk és nosztalgiáztunk. Ilyenkor sok gyerekkori emlék felidézödik, igy jutottunk el az édesapám nagynénje, aki nekünk a NAGYMAMA volt, süteményes recept könyvéhez, amelyböl mindig valami finom "sült ki". Vékony kis füzetszerü volt, olyasmi, mint egy apró imátságos könyv, megsárgult lapokkal, apró betükkel szedve és a sütemény illusztráció benne rajzolva volt. Nem tudjuk felejteni ezt a kis sütis receptgyüjteményt, mint ahogyan még most is összefut a nyál a szánkban, ha a belöle elkészitett sütikre gondolunk.

Ez adta az ötletet, hogy készitsek magamnak egy receptes fotóalbumot, amelyben nem csak a recepteket tudom tárolni, hanem fényképeket is tudok beletenni egy-egy új és elkészitett ételröl, az ünnepi asztalról, ha a családdal együtt vagyunk, igy megörizve egy kicsike jelent, amely idövel múlt lesz és amelyre jó lesz emlékezni.

A boritón szivem legkedvesebb chipboardját használtam, mert a "Csészetorony" chipboard csomag volt az elsö nyereményem, amelyet életemben egy scrapbookos kihiváson nyertem. Hogy miért is választottam a "Generációk"  alkotócsomag papirjait ehhez az albumhoz, hát azért, mert ha együtt vagyunk, három generáció üli körül az asztalt és mert a szinvilágát, virágos papirját és a cukor kis masnikat nagyon szeretem. 

A receptek is, amelyeket ezután folyamatosan beleteszek, négy generáció receptjei lesznek, ha sikerül otthonról elhoznom Magdusnagyi "Váncza sütemények" receptkönyvét és a hátsó boritó belsején levö zsebbe beletennem. Mivel a NCsD papirkészletei remekül variálhatóak egymással, igy még belekerült a "Ballagós" papirkészlet is. 

Nos itt az album, kicsit szines, kicsit zsufi, de az enyém. 🙂 

Külsö boritó mérete 6,75"x4,75" , a táskácska és a fólia oldalak mérete  6,50"x4,50"-ek, a két kis zseb 3,25"x4,50, a zsebben levö tag mérete 3"x4,25"

  Hozzávalók: sörkarton, fehér alapkarton, mintás scrapbook papir, varrható-mosható papir, fólia, chipboard, betümatrica, kivágatok, tü, cérna, ragasztó.

Szóval, végy pár fóliát és fehér  alapkartont alapnak, vágd méretre, add hozzá egy alkotócsomag és még egy papirkészletet méretre vágott papirjait, füszerezd kivágatokkal, betümatricákkal, és addj hozzá annyi chipit, amennyit felvesz. 

Ha ez mind megvan, készits pár fényképböl montázst, nyomtasd ki, vágd ki.

A felsorolt dolgokat kenjed be ragasztóval, majd alakitsd formára és tedd bele a  varrható-mosható  papirkülsöbe. Ezt az elözöleg elkészitett papirkülsöt, ha birja a varrógéped, körbe is varrhatod, az én Babettem nem birta, igy kézzel varrtam körbe. Ne tudjátok meg, milyen lassan ment :-).

A táskácskákat töltsd meg recepttel, fényképpel, a kis zsebeket szintén, de ezek elejére és hátára is irhatsz receptet vagy ragaszthatsz fényképet, ahogyan kedved tartja.

Ha mindezzel elkészültél, használd, lapozd szeretettel és évek múlva a gyerekednek, unokádnak is ajándékozhatod. Ha nem akarsz éveket várni, elkészitheted most is ajándékba a ballagó lányodnak-fiadnak, keresztgyermekednek, aki elmegy a szülöi háztól továbbtanulni, de a hazai izeket, emlékeket magával vinné. 

Felhasznált termékek:

Fehér alapkarton

Generációk alkotócsomag

Ballagós papírképszlet

Te és én papírkészlet

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!