Szín “kombók”

szerző: Garabics Nikolett (Kakukkmanci)

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de számomra vannak olyan színkombinációk, amelyek abszolút „kicsapják a biztosítékot”.  Hogy csak párat említsek példának: menta-korall, rózsaszín-türkiz, vagy barna-türkiz. De ami számomra igazán megunhatatlan, az a rózsaszín-barna kettős.

Ez a szín visszaköszön az otthonunkban is. Leginkább persze kislányom szobájában. A függöny, a dekoráció, az ágya fölött lógó „OLIVIA” betű girland, a habtapi is, mind bírnak e két színnel.

Miért ne lehetne egy rózsaszínbe öltöztetett baba portréja körül barna, vagy bronzos a „körítés”?  Nem kell egyből a rózsaszínes papírok között matatni (mint, ahogy én is tettem az elején)!J

A rózsák mellet, amelyeket régi megsárgult könyvlapból, textilből és papírszirmokból készítettem, felhasználtam Edit gyurmadíszeit is. A fehér leveleket krém barnára festettem, illetve egy nagyobb lepkét először dekupázsoltam, majd lekentem arany viaszpasztával. Így a lepkén is tökéletesen visszaköszön az írás.

A géz használatának a „tompításban” volt óriási szerepe. Amikor a kezembe fogtam a majdnem kész oldalt, a rózsákat egy kicsit harsánynak éreztem. Úgy gondolom, hogy a géz egy kicsit visszavesz ebből a dominanciából, ami egyáltalán nem árt az összképnek.

(A téglafal háttérrel pár hónappal ezelőtt találkoztam a neten , de ehhez a képhez ez a minta tökéletesen adta magát.)

Neked van kedvenc „kombód”? 😉

IMG_6046

IMG_6050

IMG_6058

IMG_6063

IMG_6070

IMG_6074

IMG_6078

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!