Tópart feeling, és ez csak a kezdet

szerző: Belső Olga
Anyósom (ez most nem egy mamavicc lesz) a Duna-holtág mellett lakik. Ezért nekünk a vízpart alapértelmezetten nem a fürdőzést jelenti, hanem a kacsaetetést, a Duna fölé benyúló fűzfán mászkálást, kenuval a nádas útvesztőiben evezést, meg a békakuruttyolást. Megvan még a Tüskevár? Hát azt az életérzést kell itt is elképzelni. A gyerekek naphosszat bóklásznak, pákásznak, és rettentően boldogok, így aztán mi is.

Tavaly, nagy örömünkre olyan tiszta volt a Duna vize, hogy megjelentek a rákok is. Ákos fiacskám meg is fogott egyet, és nagy büszkén mutatta nekünk (képünkön). Egy éve állt a fotó a fiókban, de nem tudtam, mit kezdhetnék vele, míg meg nem kaptam NőiCsizma Edittől az első szitakötőt, amire évek óta vágytam.

 

lap 008

 

lap 010

Az oldalt sima ivoline kartonra készítettem, amit nem alapoztam le, kockáztattam inkább. És milyen jól tettem! A papír szélei így nem pöndörödtek fel, és nem is igazán lett hullámos. A buborékos stencilt, amellyel a struktúrpasztát vittem fel, magam készítettem. Sima műanyag borítólapba a Crop-a-Dile lyukasztó-csőszegecselőmmel random, mind a két lyukmérettel lyukasztgattam, jó sűrűn. Ez után viszonylag kevés, de éppen elegendő vízzel, kék és zöld vízfestékkel pacázgattam, így éppen a Duna-parti, „nem fürdünk benne” színvilágot sikerült kialakítani. Itt-ott bedugdostam még pár címkét, papírcsíkot, hálót a fotó mögé, a bal alsó sarokba pedig egy kis pocsolyát alakítottam ki. A tóhoz mohazöld papírszalagot simítgattam ki, a közepére pedig beültettem a békát.  Még némi rajzolgatás (hullámot, buzogányt még én is tudok), és kész is volt az oldal. Azaz hogy nem, mert most jött a lényeg, a szitakötő! Zöld, lila és kék csillámos filctollal színeztem a natúr chipboardot, majd kissé rábélyegeztem, hogy az igazihoz hasonlóan csillogó, strukturált szárnyat kapjak. A végén már szinte olyan elégedett voltam, mint Ákos, amikor elkapta a rákot.

lap 011

Az én családom a scrapbook mániámat már némi fásultsággal kezeli, de ezt az oldalt elkérte a fiacskám, és azóta kint lóg a falon az ágya mellett. 

aláírás

 

 

 

 

Szitakötők és pillangók chipboard készlet

Család témájú, feliratos, gravírozott chipboard kártyák

"Végre itt a NYÁR!" címkecsomag

 

1 hozzászólás

  1. Ez valami hihetetlenül jól sikerült! Wow!

Hozzászólás most!