Ünnepi asztal

szerző: Magusics Vica

Karácsony közeledtével talán egyre jobban lecsendesülünk. Legalábbis bízom benne, hogy sokan vagytok így ezzel. Az ajándékok készülnek, vagy már megvannak, és lassan a menü is összeáll.
Az egész éves hajrában és még így az utolsó napokban is fontosnak tartottam, hogy az én ünnepem is olyan legyen amilyet megálmodtam.
A mostani inspirációs anyagot egy kicsit összevontam a múltkori dekorokkal, hogy láthassátok, hogy lehet egymásra építeni a külön – külön elkészített elemeket.
Az idei év utolsó anyaga tőlem egy ünnepi asztal, sok olyan elemmel amit akár Editnél, akár nálam is láthattatok.

DSC_4965 (2) DSC_4945 (2)

Pár hete Edit által inspirált képkeretes dekort készítettem ajándékba. Innen jött az ötlet, hogy kipróbálnám amolyan asztali menü tartóként, végül elvetettem, mert nem lett volna semmi különös, és jött az ihlet mi lenne ha inkább asztali üzenetként funkcionálna. Szerintem nagyon kedves gesztus, ha szeretteinknek kedveskedünk hasonlóval az ünnepi vacsoránál.

DSC_4941 (2) DSC_4932 (2) DSC_4862 DSC_4829 DSC_4989 (2)
A mostani inspirációhoz a NőiCsizma romantikus karácsonyi alkotócsomagját válsztottam, ezen belül is a szarvasos csipiket.
Mivel a dekornál használt színek a fehér, az arany és egy csepp ezüst, így arany füsttel díszítettem a csipiket, ez illett az alkotócsomagban lévő papírokhoz.
A tortás poszt után ismét használtam csipiket a sütik díszítésénél is, és végül az asztali virág kompozícióba is kerültek.
A szalvèta gyűrűk egyszerű arany szallagra aplikált fehér mikulás virág, szarvasos csipi és némi aranyfüst.

DSC_4853 DSC_4860 DSC_4897 (2) DSC_4870 DSC_4921 (2) DSC_4978 (2)

A koszorút a pécsi Trüffel cukrászdának készítettem, tartozik hozzá egy kopogtató is amit külön fotóztunk be.
Az alap koszorúra nem került más mint antik porcelán és rengeteg habcsók. A NőiCsizma csipijei közül pedig a konyhatündér csomagból a sütis és kanálkás chipboardok.

DSC_4823
A legnehezebb talán a porcelán csésze és tányér rögzítése az ágas-bogas alapra, ez igényel egy kis rutint, de megoldható 🙂
A többi már egyszerű folyamat. A kopogtatóval folytattam a témát amit a koszorúra készítettem, itt is egy antik csésze és a hozzá tartozó tányér került rá, kisebb mennyiségű ragasztó kíséretében. 🙂

Én azt tanácsolom, hogy merjetek mindig nagyot álmodni, és új  és szokatlan dolgokat kipróbálni mert a végeredmény garantáltan mindig szuper lesz 🙂

Bízom abban, hogy az idei évben sokan kipróbáltátok és elkészítettetek az ötleteket, vagy újragonolva jobbakat alkottatok.
Mindenkinek nagyon boldog, békés ünnepeket és sikerekben, boldogságban, egészségben, örömben, kalandokban és alkotásban gazdag új évet kívánok!
Jövőre találkozunk 😉

Szeretettel: Vica

Styling: Magusics Vica
Fotó: Panamy
Eszközök, díszek: BUTLERS, H&M Home

Antik kiegészítők: HART Wedding Design
Sütemények: Trüffel Cukrászda Pécs
Helyszín: Hotel Castello Siklós

Kövessétek Vica oldalát a facebookon is! 🙂
 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!