Út a cél felé

szerző: Hámos Bea

Edit tavasszal tartott személyes haladó tanfolyamot, amelyen volt szerencsém részt venni. A téma a céljaink meghatározása és albumba foglalása volt.

Aki nem tudott ott lenni személyesen a tanfolyamon, az se csüggedjen – hiszen számukra is elérhető még az alkotócsomag, amely tartalmaz mindent, ami szükséges az album elkészítéséhez.

Mivel magam is tartok tanfolyamokat, így nem lepődtem meg, hogy az albumot nem tudtuk helyben befejezni. Azóta is sokszor elővettem és foglalkoztam vele, azt hiszem ez az alkotói folyamat része, ráadásul a téma miatt egyáltalán nem volt baj, hogy sokszor kézbe kellett vennem. Azt hiszem, amikor elkezdtem, magam sem voltam tisztában azzal, mik a céljaim, de mire befejeztem letisztult a kép. A pontot az i-re a kommentárok megírása (tehát a pontos célok meghatározása) jelentette.

Az alkotócsomag tartalmaz egy csodás 12×12-es papírkészletet (My Mind’s Eye Chalk Studio) és a hozzá tartozó miltonkapocs készletet, valamint chipboardokat , drótokat és címkéket, amelyeket mind nagyon sokoldalúan tudunk felhasználni az albumunkban.

Az én albumom úgy készült, hogy leírtam egy füzetbe a nagyjábóli céljaimat és a saját képeim között illetve a neten fotókat kerestem hozzájuk. Különböző méretben kinyomtattam őket.

A tanfolyamon Edit útmutatásai alapján elkészítettük az albumalapot: a 12”-es papírokat 4 részre vágtuk, az elő-és hátlapot vastag kartonra ragasztottuk és az egészet két albumkarikával összefogtuk. A papírkészlet nagyon alkalmas erre a felhasználási módra, sok benne a fekete és ez remek kiegészítője a többi színnek, illetve szinte bármilyen fotónak. Elkészítettem a címlapot, amelyhez remek kiegészítő (vagyis inkább meghatározó) elem a csodás chipboard felirat. Nem is nagyon van itt szükség másra.

Eztán oldalról oldalra haladva felhasználtam a képeimet és a címkék/chipboardok közül odaillőt kerestem. Díszítőelemként csak papírdarabokat, miltonkapcsot, chipboardot, drótot használtam.

Ami feldobta és egységessé tette még az albumot, az a fekete pacázás, ezt javaslom mindenkinek kipróbálásra. Természetesen még a fotók felragasztása előtt pacázzunk és hagyjuk megszáradni!

A kommentár és a személyes érzelmeink megírása szerintem itt is fontos, ha tehetjük, ne hagyjuk ki!

Az elkészült album az asztalomra került és minden nap kézbe veszem. Fontos, hogy szem előtt tartsuk céljainkat!

Készítsd el Te is saját „Célok” albumodat, az alkotócsomag még kapható a webáruházban!

http://www.noicsizma.hu/termek/ut-a-cel-fele-119

001

004

006

007

009

012

013

014

016

017

018

020

021

025

026

027

028

030

032

HB_alairas

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!