Állatkertben

szerző: Czakó-Radványi Piroska

Blankával nagyon szeretünk állatkertbe menni, mert nagyon élvezi, emiatt már régóta fontolgattam, hogy készítek egy albumot a témában. Amikor megláttam az NCsD újdonságokat, tudtam, hogy ebből a készletből szeretnék dolgozni. A nyíregyházi állatkertben többször is jártunk, amikor a szüleimet meglátogattuk, de a legelső alkalommal készült a legtöbb fotó, így ebből a több száz (!) fotóból válogattam az albumhoz.

Egy olyan kiskönyvet szerettem volna, amit ő is szívesen lapozgat majd – olyan cukik a chipik és viccesek a kártyák, mint egy mesekönyvben! 🙂 Az album 3,5 darab fehér alapkartonból készült. Az oldalakhoz levágtam 6 darab 4,5” inch széles csíkot, majd ezeket bígeltem 3,5”-7”-10,5” inchnél, és harmonikaszerűen behajtogattam. A fennmaradó részeket különböző nagyságúra hagytam (ez lett az album gerince): 1/8 inchenként lett minden oldal rövidebb. A leghosszabbra hagyott lett az album első borítója, a második leghosszabb a hátsó borító, és így haladtam befelé. A széleken kétoldalú ragasztószalaggal rögzítettem egymáshoz a lapokat. A legbelső lap nem harmonika, csak egy, a szélektől 3,5”-nél bígelt lap, így eltakarja a többi lap ragasztását. A lyukasztás csak díszítést szolgál.

A borítóra és a belső oldalakra a nyaralós papírkollekcióból választottam ki a két vidám színű kartont, ezek remekül passzolnak a kártyákhoz. A belső dizájn egyszerű, de a kislányom szerint nagyszerű, mert már meg is szerezte magának – alig tudtam megmenteni legalább a fotózásig!

01 02 03 04 05 06 07 08 09 11 12 13 14 15 16 17 19 20 21 22 23 24 25 26 28 29 30

Felhasznált anyagok:

Hello Zoo! alkotócsomag

 

Nyakig ér a holiday papírkészlet

Kánikula hashtag chipboard csomag 

Vicces halak chipboard csomag

Kifejezések chipboard csomag

Tulajdonságok chipboard csomag

Betűkészlet matrica, 3 db-os, pink-narancs-menta

Betűkészlet matrica, 1 db-os, fekete és fehér

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!