Anna albuma

Szerző: Kocur Márta

Amikor elkezdődött a nyári szünet (itt nálunk július 1-től augusztus 31-ig tart), különféle nyári bakancslistákat láttam megosztva sok ismerősömnél, amiket izgalmasnak találtam, így én is kerestem Annának, ovisoknak való „feladatokkal” telit. Anna tök jól fogadta, elhatároztuk, hogy minden megélt eseményről készítünk majd fotót, felírjuk, dátumozzuk, és nyár végén készítünk az élményekből egy albumot.
Csak egy baj volt vele – hogy a nyár hihetetlen gyorsan elszaladt, mi meg itt álltunk dokumentálások nélkül…. Azt gondoltam, tök jó lesz ezekkel a vidám kis feladatokkal feldobni a nyarat (csillagokat nézni este, jégkását inni, kavicsokat festeni, stb.), de aztán rájöttem, hogy annyi minden szép dolog történt velünk a nyáron, annyi klassz élményben volt részünk, hogy szinte felesleges ezt kötötten csinálni. Inkább éljük meg a pillanatokat, mindenféle görcsösség nélkül.

És ugye anya mindent fotózott (természetesen), mondani sem kellett. Így aztán elengedtük a bakancslista ötletét (talán majd, ha nagyobb lesz, és véruncsi lesz a nyári szünet, előhúzom újra J ).

Az utolsó szüneti napok egyikén vettünk a Pepcoban egy egyszerű tasakos fényképalbumot, Anna a kaktuszmintásat választotta magának. Egyik este végignéztem a nyári fotóinkat, és kiválogattam néhányat Anna albumához, amelyeken főleg ő és a vele kapcsolatos tevékenységek szerepelnek.

Abszolút gyerekbarát, és nem utolsó sorban meghitt anya-lánya projekthez fogtunk hozzá. Minden díszítőelemet, amit úgy gondoltam, felhasználhatunk, kiterítettem a konyhaasztalra, elővettem a nyári NCsD-s papírokat, matricákat, és együtt elkezdtük megtölteni az albumot. A fotókat időrendbe tettük bele, dátumbélyegzőztük őket, matricákkal, díszítőelemekkel díszítettük. Minden napnál hagytunk ki helyet, ahova utólag én kártyákat készítettem, amiket kicsit megbolondítottam. Aztán Anna is készített kártyákat, amiket full teleragasztott a sellős és nyári chipikkel… de nagyon édes volt, ahogy tintával beszínezte a papírt, és ráhelyezte a chipboardokat. J Természetesen azok is belekerültek az albumba, mint ahogy karszalagok, állatkerti belépőjegyek; valamint beletettük Anna élménybeszámolóit is. Nagyon jó volt ezt együtt csinálni, fel-felnevetni, beszélgetni, érezni, hogy ezt ő is nagyon szeretné.

Annám nagyon boldogan lapozgatta az albumkáját, ragyogott az arca, és megállás nélkül csak mesélt és mesélt! Nagyon jó érzés töltött el! Egyrészt, hogy ez egy maradandó emlék neki, amit nyugodtan vihet oviba is megmutatni, fogdoshatják bátran a kis kezek, mert abszolút védve van; másrészt pedig, hogy minden apró dolognak mennyire tudott örülni, ami a nyáron (is) érte őt. Boldognak látni a gyermekeinket, azt hiszem, szülőként ez az egyik legfontosabb feladatunk.

Felhasznált termékek:

Hello Nyár papírkészlet

Pasztell varázs kivágatok

Hello nyár!

Bódult nyár

Habkislányok

Tengeri csodák

NyárOn

Mesés az élet

Nyakig ér a holiday

Nekem a Balaton

 

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!