Babanapló

szerző: Királyfalvi Bea (Beus)

A barátnőim körében hamarosan végre megszületi az első lány a sok dupla fiú után. Ezen felbuzdulva megkérdeztem a barátnőmet, hogy van e már a kiscsajnak Babanaplója, mire mondta, hogy nincs még, de nagyon szeretne egyet. Felajánlottam, hogy elkészítem neki. Kaptam egy kis szamárvezetőt témaügyileg, hogy mi mindent jegyzetelnek az Anyukák egy ilyen naplóba.

Első lépésként megszerkesztettem az „adatkártyákat”és készítettem néhány címkét is a témában. Többszörösen nehezített volt a feladatom, hisz az, aki már készített albumot fotók nélkül, tudja, hogy nem egy egyszerű vállalkozás. A címkék szövegének a megírása sem volt könnyű feladat, hiszen előre nem tudhatom, hogy sírós vagy mosolygós képet ragaszt majd az Anyuka a témákhoz, ezért próbáltam elkerülni az olyan szavakat, kifejezéseket, amik nem semlegesek.

01

Az album alapja egy kis méretű gyűrűs mappa lett, amibe fehér lapokat szabtam, hogy a sok színes papír jól mutasson rajta. Sokat gondolkodtam az album stílusán, de mivel nem tudtam magamból kilépni, ezért minden oldalt fröcsköltem és doodliztem. A színes doodlie ötletét ezúton is köszönöm Veronak, ez igazán meseszerűvé varázsolta az egész albumot.

02

A nyitó oldalra választottam egy aranyos idézetet.

03

Az oldalakon a fröcskölésen és a doodlie-n kívül visszatérő elemek a bélyegzők, washitape-ek a papír fecnik, a cérnák, a NCsD chipboardok, amik nagyon jól feldobják az oldalakat. A címfeliratokat Cameoval vágtam ki.

04 06 07 05

Hagytam jegyzetelős oldalt a szülőknek, és az utolsó lapra beragasztgattam a maradék kártyákat, olyan történetek megörökítésére, amik tematikusan nem kerültek bele az albumba.

08

Az albumba közel 70 fotó fér, a legtöbb helyen oldalra kinyithatók a keretek, vagy felfelé lapozhatóak, hogy egy témához több kép is elférjen. Mivel nem tudhatom milyen színtónusú lesz a fotó, ami majd bekerül az albumba, ezért minden fotó körül fehér keret lesz. Úgy van a fotó helye megszerkesztve, hogy 3 mm fehér keret marad körben. Többségében 9×13-as fotókra van méretezve.

Mivel a fotókon van a hangsúly, ami a 17×22 cm-es oldalból elég sok helyet elvesz, ezért csak kis helyen tudtam díszíteni az oldalakat.

09 10 11 12 13 14 15 16 17

Nagy kihívás volt számomra ez az album, de remélem, hogy ha célt ér, akkor nagyon sok szép emlékkel lesz majd megtöltve. 🙂

 

3 hozzászólás

 1. Lehetne esetleg egy hasonló babanaplót rendelni? ha igen mennyibe kerülne? 🙂

  • Esetleg válalod,hogy csinálsz nekem is egy ilyen naplót?

    

    

    

    

    

    

    

    

 2. […] még a babanaplóra, amit készítettem? Most itt az első album fotókkal a kislányról. Anyukája […]

 3. Lanyok! Nagyon hizelgo a keresetek. 🙂 De nem keszitek rendelesre albumokat mert az ido amit egy ilyen album keszitesere forditok az mar a megfizethetetlen kategoria. Rengeteg munkaora van benne nem beszelve a szemelyes kotodesrol akinek keszul.
  Mindenesetre orulok h ennyire tetszik nektek:-)

Hozzászólás most!