December Daily a Pl-ben

szerző: Mayer Veronika (Roni)

Már jócskán benne vagyunk a karácsonyi hangulatban. Rengeteg inspiráció jön velünk szembe az interneten. Szeretem ezt a készülődést. A papírok kiválasztását, a csipik keresgélését, és az egyéb díszítő elemek beszerzését. Amikor pedig megérkezik a csomag, mindig azt gondolom, hogy nekem ez a nap a karácsony.

Idén is nagyon sokat gondolkoztam, hogy hogyan készítsem el az albumot. Még ma is variálok. Gondolatban már teljesen ráálltam a 15×20 formátumra, de igazából a PL-ben is lenne helyem, hiszen a második albumom töltöm éppen fel. 2013-ban December Dailyt is készítettem és a PL-ben is lefűztem (ebben az évben is két albumot töltöttem meg) a decemberi képeket.

Mivel két helyen is dokumentáltam, ezért a PL-ben nem lett olyan díszes és szépen kidolgozott, mint magában a DD-ben. Ennek ellenére én úgy gondoltam, hogy megmutatok nektek belőle részeket, mert tudom, hogy sokan fogjátok az éves naplóban dokumentálni az ünnepi készülődést.

2013 –ban az "egy nap-egy fotó-egy történet" koncepciónál maradtam. A tasakok a Design C elrendezésűek voltak, itt 6 db 10×15 kép fér el egymás mellett. Én egy napra két 10×15 helyet használtam fel. Az egyikben a fénykép, másikban a történet kapott helyett.

Az a jó a 12x12es tasakokban, hogy jól lehet variálni őket. Természetesen lehet egy oldal egy nap történése, de ha szimmetrikus a tasak, akár meg is felezheted. A design A –t függőlegesen megfelezve akár két napot is megtölthet. Ez természetesen attól függ, hogy mennyi programod, képed, történeted van aznapra.

IMG_4314

IMG_4305 IMG_4306 IMG_4307 IMG_4309

Mi kerül a DD-be? Mit fotózzak?

Én a decemberi hónapra előre összeállítok egy tervet, hogy mit szeretnék csinálni. Zéti imád mindenféle kreatív „foglalkozást” , ezért délutánokra keresek valami elfoglaltságot. Az idei listám még nincsen kész, de ha szeretnétek, akkor egy posztban megosztom veletek. Ebben a listában azonban van mindenféle közös családi program is, karácsonyi vásár, mozi, színház, közös sütés, mézeskalácskészítés. Természetesen ezek adják a fotók témáját is.

Gyerekmentesen is nagyon jól meg lehet tölteni a decemberi naplót, érdemes egy kicsit körülnézni és programokat szervezni barátokkal. De ha mégsem adódna fotóra ötletetek, akkor használjátok a kihívás listáját, amit összeállítottunk nektek.

fotokihívas

A kihívás igazából csak egy ötletlista, nem ragaszkodunk az adott napon készített fényképhez.

Ha ebben a témában fényképezel bármikor feltöltheted a fotód a facebookos csoportunk egy mappájába. Gyertek, játszattok velünk! Inspiráljuk egymást!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!