Einsiedlerkrebse – avagy a telepes rákok / Einsiedlerkrebse or the hermit crabs

szerző: Mayer Veronika

Én még a nyárban élek, annyira hogy most egy tavaly nyári képből készült oldalt hozok nektek. Kicsi oldal, mert a 2016-os év nyaralós albumát fogja díszíteni. Nagyon jó emlékhez és élményhez kapcsolódik a fotó, amit feldolgoztam. Zéti nagyon szereti a természetet és az állatokat. A tengerparton összeakadtunk német kisfiúkkal, akik szedegettek valamit üvegekbe. Megkérdeztük őket, hogy mit csinálnak és nagyon kedvesen elmesélték, hogy telepes rákokra „vadásznak”. Fél literes üvegbe homokot tettek, zöld növényeket és vizet. Ez lett a rákok új otthona. Rengeteg új információt tudtunk meg tőlük ezekről az apró állatokról. Így a következő napok azzal teltek, hogy gyűjtögettük és gondoztuk őket. Közben arra gondoltam, milyen jó is lenne, ha a gyerekek az iskolában így tanulnának az állatokról: a saját élőhelyükön, megfigyeléssel, tapasztalással. Talán ez az idő is eljön egyszer.

I still live in the summer, so I brought you a layout with a photo of our last summer. The layout is small, because it is going to decorate our holiday mini album 2016. We have great memories and experiences regarding to this photo. Zéti really likes nature and animals. Walking at the seaside we met some German boys who have been gathering something up into a jar. We asked what they are doing and they told us very kindly that they are „hunting” for hermit crabs. They put some sand, green plants and water into a half a liter jar. This became the new home of the crabs. We heard many informations about these crabs from them. Well, in the next few days we were collecting and looking after them. In the meantime I’ve been thinking I wish the kids could learn about animals that way: on their own habitat, through observation and experience. Maybe it’ll come someday.

Na de, kanyarodjak vissza az oldalhoz! Egy snap albumban kap majd helyet ez az A5-ös oldal. Akvarell papírral dolgoztam, amit egy kicsit megfestettem ecoline sárga vízfestékkel. Fehérre festettem egy csomagnyi tengeri herkentyűt és felragasztottam az oldal bal oldalára. Egy befőttes üveget feketére tintáztam, majd shaker boxot készítettem mögé és megtöltöttem. A fotó keretbe került és már csak pár matricát és a címmel díszítettem az oldalt.

All right, let’s return to the layout! I’m going to put this A5 layout in a snap album. I’ve been working on a water colour paper, I painted it with yellow Ecoline. I painted a package of sea animals white and glued them on the left side. I painted a jar black, then I made a shaker box behind it and filled it. I put the photo into a frame, and at last I added some stickers and a title to the layout.

Tervben van még a tengeri herkenytyűs background elkészítése is, ami a párja lesz ennek az oldalnak. (Szerencsémre a szerelőm minden képemet, amit letöröltem, vissza tudta varázsolni a tavalyi nyaralásról, így egyszer csak készen lesz az album J )

I plan to make a background with sea animals, it is going to be the pair of this layout. (Fortunately, my repairman could save all of my photos of our last summer, what I had deleted somehow, so the album is going to be ready someday 😉 )

3 4

0 6

0.0

1 5

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!