Hajtogatott albumok 2.

szerző: Nőicsizma

Ez a hajtogatott album nagyon látványos és többféleképpen variálható. Sőt, bővíthető!

Ezt az albumot még anno másfél évvel ezelőtt a Maxima magazinban is megmutattam, de a táborban is csak kevesen ismerték.

Egy 15 x 15 cm-es albumhoz nincs szükség másra, mint 3 db alapkartonra és egy 6 inch-es paper padra. VAAAGY kapásból 3 db kétoldalas scrapbook papírt is használhatsz! 😉

IMG_8693

Mind a három 12"-es papírt keresztbe és egyszer átlósan is bigelni, majd hajtogatni kell. (Előtte nehogy megvonalazzátok!!! Én csak a szemléltetés miatt húztam meg filccel a hajtásvonalat! 🙂 )

IMG_8694

Arra figyeljetek, hogy a keresztben lévő hajtásvonalak mentén egy irányba hajtogassátok a papírt, az átlósat viszont pont a másik oldalra hajtsátok! Itt a fotón jól látható:

IMG_8701

A fotó alapján ragasszátok össze a 3 nagy papírt!

IMG_8703

Ha ezt összecsukjátok és jól lesimítjátok az éleket, akkor ilyen kis szép albumkát kaptok:

IMG_8706

Nincs más hátra, az album minden oldalát be kell fedni mintás scrapbook papírral. Figyeljetek arra, hogy a hajtásvonalakat hagyjátok ki! Érdemes 2-2 mm-rel kisebbre vágni a mintás papírt, hogy az alapkarton adjon neki egy klassz keretet! 😉

IMG_8713

Az én albumom díszítéssel ilyen lett:

WU0Z4508

WU0Z4517

WU0Z4503

Ha azt akarjátok, hogy az album lapozható legyen és ne kihajtogatva mutasson jól, akkor a meghajtogatott 12"-es papírokat sorban ragasszátok egymáshoz!
Remélem, jól látható ezeken a fotókon…

IMG_8605

IMG_8603

A lapozható változat bővíthető további lapokkal! 😉

0 hozzászólás

  1. […] még a 2-es számú hajtogatott albumra? Ez annak a továbbgondolása. Szintén nagyon látványos! Ugyan […]

Hozzászólás most!