Hópehely mintájú dísz levegőn száradó gyurmából

szerző: Levendulalány a Kifli és Levendula blogról
 
A hópelyhes backgroundból indultam ki, ezen kívül szükséges további alapanyagok és eszközök: egy csomag levegőn száradó gyurma, sodrófa, kerek sütikiszúró, csiszolópapír, szívószál, szivacs, ezüstszürke akrilfesték, hobbiragasztó, kockás szalag, pékzsineg.
 

Elkészítés:
A levegőn száradó gyurmát kinyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra. Ráhelyezzük a chipboardot, és a sodrófával néhányszor átsimítjuk, hogy a minta bevésődjön a gyurma felületébe. Óvatosan levesszük a chipboardot, majd a kerek kiszúróval köröket vágunk a gyurmából.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, és további kerek formákat készítünk a leírt módon.

IMG_6997 IMG_6999 IMG_7004 IMG_7008
A gyurmakorongokat tálcára helyezzük, egy szívószállal mindegyikbe akasztólyukat szúrunk, és néhány napig hagyjuk pihenni – közben néha megfordítjuk, hogy egyenletesen száradjon.

IMG_7021

Amikor a gyurmakorongok kopogósra száradtak, a csiszolópapírral átsimítjuk párszor a széleket, hogy szép simák legyenek.


IMG_7446

Egy szivacsdarabkára ecsettel akrilfestéket kenünk, majd a szivacsot lágy, pacsmagoló mozdulatokkal a gyurmakorongokhoz érintjük – így csak a felszínt fogja be a festék, a mélyebb részek fehérek maradnak, és a minta nagyon szépen ki fog emelkedni.

IMG_7491

A festéket hagyjuk megszáradni, majd kössünk pékzsinegeket a formákra – tetszés szerint egy-egy kis masnit is ragaszthatunk a lyukakra.IMG_7497 IMG_7505

Felhasznált termékek:

Hópelyhes backround

0 hozzászólás

  1. […] a blog írója már hozott egy klassz ötletet a múltkor itt a NőiCsizmán, ma pedig ismét elképráztat minket […]

Hozzászólás most!