Közös élmények ballagásra

szerző: Mayer Roni

Annyira tetszett Emőke évfordulós albuma, hogy többször is vissza-visszanéztem a blogon a bejegyzést. Már régóta tervezem, hogy készítek ezzel az IKEAS kerettel egy albumot, de még sosem jutottam el odáig. Most viszont épp jókor jött az inspiráció, és keresztfiam ballagására tökéletes ajándék lett. Az íróasztalán csodásan mutat majd és így egy kicsit mindig otthon vagyunk vele.

Nagyon egyszerű kis album lett, viszonylag sok fotóval. Minimális díszítésre törekedtem, mert bizony későn kezdtem hozzá. A borítóra egy csillogó arany papírt használtam, rá feketére festett szívecskével és a felirattal. Mivel imádok keresztszemezni, kivarrtam feketével egy kör alakú csipit, és belehímeztem még keresztfiam monogramját. Az üvegcsébe aranypor került és egy átlátszó szívmatrica. Kitaláljátok, hogy a lelógó füzér, miből és hogyan készült? … Oké, elárulom. Mivel a fiam imád hama gyöngyözni, van egy csomó itthon. Fekete fehéret és szürkét egy tányérra tettünk, mindet egyesével állítva és a mikrohullámú sütőben „megsütöttük”. Türelemjáték mindenképp.  Amikor ilyen szépen összezsugorodtak, felfűztük, gyöngyöt tettünk a végére és a karikára akasztottuk. A karika mellé került még egy gombostűre felfűzött arany csillag dísznek.

Az albumban három fotó méretet használtam: 10×15, 10×12 (PhotoScapeben így sikerült megszerkesztenem ) és 10×7,5. Miután a fotókhoz kiválogattam a papírokat, felragasztottam őket és kicsit díszítettem. Emőkétől vett ötlet alapján: a fiam hama gyöngyökből kirakott és szépen levasalt egy fényképezőgépet, amit egy fóliára ragasztottunk. Illetve én egy másik fóliára még egy szívecskét varrtam.

IMG_7022 IMG_6973 IMG_6967 6 5 4 3 2 1

Szeretem album lett. Benettnek is tetszett. Húgom odavolt érte. Remélem időközben az íróasztal is megérkezett és már a helyén díszeleg.

 

Felhasznált termékek:

http://www.noicsizma.hu/termek/szivdobbanasok-1115

http://www.noicsizma.hu/termek/az-elet-sava-borsa-a-5-os-matricaiv-1095

http://www.noicsizma.hu/termek/mini-jarmuvek-1082

http://www.noicsizma.hu/termek/gravirozott-szivek-1052

http://www.noicsizma.hu/termek/sziven-potty-1056

http://www.noicsizma.hu/termek/sziven-sziv-1057

http://www.noicsizma.hu/termek/kaloztanya-152

http://www.noicsizma.hu/termek/fotomasinak-876

http://www.noicsizma.hu/termek/himezheto-medalok-kicsi-1077

http://www.noicsizma.hu/termek/tavaszi-keretek-es-koszoruk-739

http://www.noicsizma.hu/termek/nyari-ret-tobb-szinben-15

http://www.noicsizma.hu/termek/pihe-puha-felhocskek-1162

http://www.noicsizma.hu/termek/tulajdonsagok-chipboard-837

http://www.noicsizma.hu/termek/meses-az-elet-a5-os-matricaiv-896

http://www.noicsizma.hu/termek/betukeszlet-1-87

http://www.noicsizma.hu/termek/pozitiv-negyzetek-736#prettyPhoto[pp_]/3/

 

 

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!