Nagy utazás, avagy pasis album kerek évfordulóra – I.

szerző: Kocur Márta

 

Nemrég egy óriási kihívásnak tettem eleget – férjem legjobb barátjának készítettem egy albumot a negyvenedik születésnapjára, felesége megkeresésére. Eleve kihívás volt az, hogy ezúttal nem habos-babos, nőcis (vagy általában nőcis) albumot készítsek, és a férfias színvilág és motívumok, kiegészítők, díszítőelemek összhangba hozása volt számomra a legnehezebb feladat. Aztán hosszas keresgélés után rátaláltam az új My Mind’s Eye „Yes, please” készletére, amely tkp. a fekete/arany/fehér színkombóból áll, így én is ehhez igazítottam a többi díszítőelemet, mert ezt kellően férfiasnak, és egyben rendkívül elegánsnak, alkalomhoz illőnek találtam.

 

Egy ember életében ekkora időszakot nehéz összefogni, pláne, ha három gyönyörű nővel dicsekedhet és ezerfélét csinál, ezért az album az esküvőjükkel kezdődik, majd a közös élmények, később a gyermekek születése és az azt követő időszak kapott benne helyet egészen máig, némileg csoportosítva, időrendben. Bevallom, nagyon nehéz volt hozzálátnom, hiszen egy albumnál minden duplaoldalnak (is) harmóniában kell lennie, valamint végig azon izgultam, hogy vajon tetszeni fog-e nekik, ezért minden kész oldalnál a férjemet kérdezgettem, hogy ez így kellően pasis-e, hiszen ő ismeri legjobban a barátját. (A borítóra a kottát is ő tanácsolta, hiszen zenél is az ünnepelt.) Áldott, türelmes egy férjem van, mindig mondom én 🙂

A Yes, please -hez nagyon jól illenek a NCsD-s aranyfóliás szócímkék, és, hogy picit megtörjem a nagy aranyozottságot, kiegészítettem még a fekete-menta-kraft néhány címkecsomagjával, amelyeket úgy véltem, hogy beleillenek a koncepcióba. A sok-sok címkén kívül még rengeteg csipit felhasználtam mindenféle témában, és volt, hogy a papírkészletet másmilyen papírokkal is kiegészítettem, mert nem mindig találtam megfelelőnek a nagy mintás arany-fekete papírokat. Nem volt velük könnyű dolgozni, végig arra kellett figyelnem, hogy ne legyen harsány az összeállítás, hiszen akkor elviszi a fotók lényegét. Az oldalak váltakoznak, vannak szimpla és kinyitható oldalak is, ezzel dinamikát adva az albumnak, ill. a Lányok készítettek rajzokat, kedves sorokat is írtak apának, így ezek is a kinyitható oldalaknál vannak, elrejtve a kíváncsi szemek elől. Mindenesetre jó érzés volt lapozgatni a már kész albumot, és még jobb érzés volt, amikor már az ünnepelt is megkapta.

Jöjjenek hát a fotók, két részletben hozom, mert nagyon sok van belőlük 🙂

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

 

Felhasznált termékek:

Szerelem címkecsomag: http://www.noicsizma.hu/termek/szerelem-cimkecsomag-35

Aranyfóliás Mesél el: http://www.noicsizma.hu/termek/aranyfolias-meseld-el-594

Aranyfóliás szócímkék: http://www.noicsizma.hu/termek/aranyfolias-szocimkek-610

Hexagon címkék: http://www.noicsizma.hu/termek/hexagon-cimkek-427

10 dolog, amiért szeretlek: http://www.noicsizma.hu/termek/10-dolog-amiert-szeretlek-cimkecsomag-339

Mesés az élet matricaív: http://www.noicsizma.hu/termek/meses-az-elet-a5-os-matricaiv-896

Fényképezz sokat matricaív: http://www.noicsizma.hu/termek/fenykepezz-sokat-atlatszo-matrica-799

Összetartozás: http://www.noicsizma.hu/termek/osszetartozas-230

Drága családom: http://www.noicsizma.hu/termek/draga-csaladom-483

Megérdemlem: http://www.noicsizma.hu/termek/megerdemlem-713

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!