Project Life

szerző: Mayer Veronika (Roni)

Project Life. Aki scrappel, hallott róla. Talán az elsők között voltam, aki beleszeretett és ma már negyedik éve készítem el ezeket a gigaalbumokat.

Rutinos PL-osként a fényképezőgépem mindig kézközelben van, így van annyi képanyagom, hogy egy dupla oldal adja ki a hetünket. Ha eseménydúsabb a hét, akkor extra page protector-t használok. Ha mégis elfelejtettem volna fényképezni, akkor olyan esemény is lencsevégre kerül, amit másnak eszébe sem jutna lefényképezni és albumba fűzni.

A hét elkészítése a fotók szerkesztésével kezdődik. Ali Edwards feliratok kerülnek általában a fényképekre. Ha már a kezemben vannak a fotók, lefűzöm őket a megtervezett helyükre, és kezdődhet a papírválogatás. Nem vásárolok már egész PL készleteket. Jobb szeretem, a 6×6-os kis albumokat, illetve a maradékokat használom fel. Ezek az új szerzemények hozzák meg újra és újra a kedvet a folytatáshoz.

Nagy öröm volt, amikor itthon is be lehetett szerezni, apró díszítő elemeket: chipboard-okat, félgyöngyöket, feliratokat, textil- és drótdíszeket. Ezekkel lehet változatossá, érdekessé, egyedivé varázsolni a fényképalbumot.

Szeretem a visszatérő motívumokat, a papírkészlet harmóniája mellett, ezekkel próbálok összhangot teremteni. A mostani oldalpáron a cérna, a pillangó és a csipik azok, amik kihangsúlyozzák egymást.

A kártyákat egy nagyon öreg, de még jól működő írógéppel írom. Szeretem, mert nekem gyorsabb, mintha word-ben szerkesztgetném és nyomtatnám őket. Ebből adódnak azonban gépelési hibák miatti javítások, de ezek engem nem zavarnak.

Ezeken túl, azonban ami leginkább szükségeltetik szerintem a PL készítéshez, az a fegyelem. De ha valaki beleszeret és rákap az ízére a fegyelem is jön magától.

IMG_8716

IMG_8718

IMG_8719

IMG_8720

IMG_8722

IMG_8723

IMG_8727

IMG_8728

1 hozzászólás

  1. Szuperek lettek ezek az oldalak is, főleg ezekkel a chipikkel, kiegészítőkkel. Nagyon inspirálóak! Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan sokszor, sok éven keresztül nyomon követhettem ezt a csodát! Köszönöm itt is az élményt!

     

Hozzászólás most!