Projekt Life 2017?

szerző: Mayer Veronika

Mint az utóbbi években, idén is nagy fejtörést okozott, hogy belevágjak-e a 7. év dokumentálásába. A polcomon már 8 album sorakozik, kell-e még egy? Csináljam-e még? Van-e erőm hozzá? Fogja-e ezt valaki valaha végignézni? Miért is csinálom én ezt egyáltalán? Ha csinálom, akkor milyen formában csináljam?

Nehezen, de mégis rávettem magam, hogy folytatom. Igen, kell még egy a polcra, mert olyan sokat változnak egy év alatt a gyerekek, főleg Lotti. Igen, mert Lotti nagyon gyakran leveszi a polcról és nézegeti az albumokat. Főleg azokat, amikben már ő is jelen van. Azért csinálom, mert jó lesz nekünk szülőknek, ha már öregek leszünk, végignézni ezeket az éveket. Erőm viszont nem sok van hozzá. Ismét beleesem abba a hibába, hogy keveset fotózom, és ritkán jegyzetelek. Nehéz három fényképezőből és két telefonból kivadászni a fotókat. Így aztán megfogadtam, hogy nem ragaszkodom a heti duplaoldalas felbontáshoz. Ahogy esik, úgy puffan alapon fogom ezt az évet végig vinni. Ha hiányzik egy hét, hát hiányzik. Egészében nézve az év, még így is dokumentálva lesz és most ez a fontos!

Amiben még más lesz ez az év az előzőekhez képest, hogy nagyon egyszerű formát választottam: fehér kártyák, minimális díszítéssel és írógéppel írva.

A fotókat idén fehér kerettel hívatom elő. Még kísérletezek a montázsokkal. Leginkább azzal a felosztással van problémám, ahol a 10×15-ös fotóra kettő fotót szerkesztek, mert a köztes fehér csík, nem olyan széles, mint ami körbefut magán a fotón. Annyira nem tetszik, de a megoldást még nem találtam meg.

1-1 1-3 1-4 1-5

Még év elején nagyon tetszett Zsebi Eszter technikai összefoglalója a PL-es csoportunkban arról, hogy ő hogyan oldja meg a mobiljával a dokumentálást. Mivel nekem nem iphone-om van, ezért az ajánlott app-et nem tudom használni, viszont nagyon jó ötletet adott, és kipróbáltam, hogy a PhotoScape-pel is működik-e valami hasonló. Az előhívatott képekkel én meg vagyok elégedve. A fotószerkesztés így több időt vesz igénybe, de megtérül, amikor lefűzöm a fényképeket az albumba.

2-1 2-2 2-3 2-4 2-5 2-6

Még lelkes vagyok, és csak szívből remélem, hogy kitart az év végig. Utána megint kezdődhet majd a dilemma, hogyan tovább. Ti belevágtatok?

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!