Születésnapi minialbum

szerző: Győri Erika

Amikor Edit megkérdezte, lennék-e a júliusi vendégalkotó, vizsga előtti izgatottságot éreztem. Eddig főleg magunknak vagy scrap-barátnőknek készítettem oldalakat, albumokat, most pedig kikerül a Női Csizma oldalra! Vajon tetszeni fog másnak is, amit készítek… ? Szuper érzés, de közben ijesztő is.

A felkéréskor kisfiam szülinapi albuma már alap készültségi szinten volt, de főleg csak fejben scrappeltem. Az IKEA-s karton poháralátétek, a szülinapi partyról eltett tortadíszek – NCsD chipboardok és saját készítésű girland – a körbe vágott fotókkal összekészítve várták, mi lesz belőlük. Az

Az albumkészítés nálam az alábbi módszer szerint működik:

  • Kellékek összekészítése egy kisebb alkotódobozba

  • Képek kiválogatása és papírral párosítása

  • Sorba rendezés

  • Díszítőelemek válogatása

  • Papírok és képek felragasztása az albumalapra

  • Díszítés

  • Borító

  • Még egy kis díszítés

  • Rendrakás

Egyszerű, színes papírokat válogattam, melyből sizzix-szel vágtam ki a köröket. A szülinapi chipboard készletből is volt még valamennyi, azok is helyet találtak maguknak az albumban. Használtam még szócimkéket és saját nyomtatású szövegket. Törekedtem az egyszerűségre, ezért alkalmaztam kevés fajta díszítőelemet és kevés díszítést.

GyoriE_minialbum_11_n GyoriE_minialbum_12_n

A borítón a cím (#2) szintén saját készítésű. A betűknek csak a körvonalát nyomtattam, körbehúztam ecsetfilccel, kifestettem, kivágtam. A kettes alá dekorgumi maradékot tettem, hogy kiemeljem. Tetszik, hogy a papír a festés által kicsit felpöndörödik, ad neki egy plusz játékosságot. Szeretek saját készítésű díszítőelemeket használni, mert egyediséget ad az alkotásnak.

GyoriE_minialbum_10_n GyoriE_minialbum_9_n GyoriE_minialbum_8_n GyoriE_minialbum_7_n GyoriE_minialbum_6_n GyoriE_minialbum_5_n GyoriE_minialbum_4_n GyoriE_minialbum_3_n

A teljes fotós oldalakat kép nélküliek törik meg. Megpihen a tekintet, elidőzik a gondolat. A díszítőelemeket a legtöbb helyen rétegeztem. Jól mutat a kiemelés, ami 3d ragasztó híján akár kartonnal, sörkartonnal, dekorgumival is megoldható.

Vastag album révén, karika nem éri át, így szalaggal fogtam össze. Készítettem egy kör alakú dobozt hozzá, hogy ne sérüljön, de annyira suta lett, hogy inkább belenéztem a majd-jó-lesz valamire fiókban, s találtam is egy megfelelő méretű dobozt. A tetejét csíkos papírral, az albumhoz használt papírokból kivágott körökkel, cimkékkel és chipboarddal díszítettem.

GyoriE_minialbum_1_n GyoriE_minialbum_2_n

 

Felhasznált termékek:

Szörnyecskék chipboard http://www.noicsizma.hu/termek/szornyecskek-561

Partira fel chipboard http://www.noicsizma.hu/termek/partira-fel-chipboard-csomag-366

Szócimkék Project life-hoz http://www.noicsizma.hu/termek/szocimkek-project-life-hoz-359

Hexagon cimkék http://www.noicsizma.hu/termek/hexagon-cimkek-427

Hétköznapok cimkék http://www.noicsizma.hu/termek/hetkoznapok-cimkecsomag-32

Nyílsorozat chipboard http://www.noicsizma.hu/termek/nyilsorozat-549

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!