Zászlók, körök, tagek

szerző: Zoric Ildi

Amikor a Pinteresten láttam egy cicás kisalbumot, ami tag-ekből állt, gondoltam végre eljött az ideje az én Sizzix vágókéseim hasznosításának is, liftelem, és készítek egy ilyen albumot én is. Sajnos leírás nem volt hozzá, de ez nem tántorított el, mert túl az NCsD albumkötős tanfolyamán rajtam album – főleg minialbum – már nem foghat ki!

DSC_0086 DSC_0088

Ami egyszerűvé teszi az alkalmazott album díszítését az az, hogy csakis körökből és kis zászlókból készültek a papír díszítőelemek, és azokon kívül kész NCsD címkéket és Chipboardokat használtam.

DSC_0090

Az albumalapom egy fehér alapkarton csík volt, tulajdonképp akkorára lehet készíteni, amekkorát csak szeretnétek, akár egészen piciben is csinos lehet. Én méretre a Sizzix vágókéshez igazodtam, amiből a közepeset fogtam, ez 6×12 cm-es tageket vág, és 3 taget használtam egy oldalhoz. Az albumom magassága 20,5 cm, a borítók szélessége 13 cm lett.

Az első borítóoldal méretének kijelölése után a gerincet 1 inch-enként bigeltem be (10x történt, a 10. után már a hátsó borító jön), úgy, hogy kapjak 5 olyan harmonikásan behajtott „fület”, amire ragasztom a tageket.

Az albumot kívülről egy csík papírral fogtam össze keresztbe, aminek a végeit szintén tagesre vágtam, és egy kicsit csinosítottam, szalaggal felszereltem.

DSC_0091

A fotókon látjátok, hogy minden oldalnál 2 taget előre helyeztem az adott gerinc csíkon, egyet meg hátulra. Összesen 15 tag kellett az 5 oldalhoz, de szerintem ez is szabadon variálható, jól mutat kevesebbel is, többel is.

DSC_0092 DSC_0093

Maga az album alap nagyon gyorsan kész, és a fotók beragasztása után jön a díszítés. Megszámoltam nektek: összesen 26 kört lyukaszottam papírból, és 46 zászlót vágtam a teljes album díszítéséhez, és az én babavárós témámhoz kiválóan tudtam használni az NCsD „Áldott állapotban” és „Családom” címkecsomagját, a „Drága családom” és a „Megérkeztem” és a babás chipboardokkal kombinálva, najó meg a nyilakat néhol nem bírtam mellőzni .

DSC_0094 DSC_0096

Azért egy oldalon muszáj volt, hogy kísérletezzek az új Pentart transfer oldattal, így a saját szöveget az egyik tagen ezzel a technikával vittem az albumlapra.

DSC_0097

DSC_0098

Szerintem ha nincs tages vágókésetek, az se tántorítson el, mert saját vágással is nagyon gyorsan megvannak.

Babavárás emlékére készítettem ajándékba, de szerintem bármilyen témára jól testreszabható, a fotók-papírok-színek-címkék-chipik variálásával nincs határ…

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!