A background háromszor

Szerzők: Csizmadia- Fáth Edit, Julia Romanova, Posta Juli

Többen jeleztétek, hogy nagyon tetszenek a background chipboardok, csak nem igazán tudjátok mire lehet használni. Edit,Julia és én (Posta Juli) a következő három oldalon keresztül szeretnénk nektek segítséget adni. Elöljáróban csak annyit, hogy a background chipboardok ugyan olyan tulajdonságokkal bírnak mint kissebb társaik: vághatók, festhetők, lakkozhatók, dombaríthatók, repeszthetők, méretük miatt nagyon jól néznek ki oldalbetétnek albumokban.

Edit oldala:

 "Ez egy olyan ritka projekt volt, amikor nem a fotót akartam megscrappelni, hanem a backgroundhoz kerestem egy fotót. 🙂
Egy fotót, amelyik egy 2 évvel ezelőtti óriási hóvihar emlékéhez kötődik – vendégségbe indultunk mi, hatan.
A hópelyhes backgroundot lefestettem fehérre, majd ketté vágtam és csak az egyik darabot használtam, ami pont akkora, mint a 10 x 15-ös fényképem. Icipicit ferdén helyeztem a papírra, majd minimálisan díszítettem- ügyelve arra, hogy jelképezze minden a havat, a jeget és a hideget. Így ha ránéztek, remélem, dideregtek… ;)"
 

IMG_5122 IMG_5125 IMG_5126 IMG_5127 IMG_5130

Julia oldala:

Nyáron csináltam egy nagyon szép pocakos fotózást Bulgáriában a tengerparton. Most kezdtem el otthoni dekorációt csinálni a fotókból, hogy velünk maradjon ez a szép emlék. Volt nálam egy 30×30 cm vászon. Spatulával rákentem háromféle színű akril festéket. A backgroundos csipit domborító porral díszítettem: fehér és rozsa színű. Utána Glossyval a vászonra ragasztottam a kép két szemközti sarkába. Két különböző stencillel rákentem White Crackle Pastet (Gesso): pillangós és csipkés mintával. Utána sok különböző díszítéssel dekoráltam: drót felirattal, gyurma és gipsz motívumakkal, virágokkal, gombokkal, gyöngyökkel, fehér gessoval, flitterekkel.
 
IMG_4411
 
IMG_4415
IMG_4416
IMG_4421
IMG_4422
 
az én oldalam:
 
Nagyon régen rakosgattam ezt a képet kislányomról (2012-es! :-)). Nem tudtam mit kezdeni a narancs – szürke színkombóval és valahogy vissza akartam adni a kép lendületességét. A játszóházban ahol a kép készült, van egy betűkirakó amit Léna nagyon szeretett, innen jött az ötlet a háttérhez. A képen nem nagyon látszik, de éppen egy köralakú mászokában pörög, innen lettek a körök. A chipboardból kivágtam egy kört és a kép mellé helyeztem. Az üres részekre betűnyomdával pecsételtem, a "varrott részek" valójában kaparós matricák. 
A feliratot feketére festettem, mert eredetileg barna. Végül az egyensúly kedvéért még felragasztottam néhány pöttyöt és kiegészítőt.
 
FYH1
FYH2
FYH4
FYH5
FYH6
 
Remélem tudtunk segíteni! 😀
 
Felhasznált termékek:
 
 
 

0 hozzászólás

  1. […] I have made this layout about my daughter. I have this photo about her since ages. I wanted to scrap it, but I had no clue how to do it, till I found this background chipbord from NőiCsizma Design. […]

Hozzászólás most!