A gémkapocs báliruhája

szerző: Mayer Veronika (Roni)

Bevallom, néha azért találom ki a kihívás témáját, hogy felhívjam valamire a figyelmetek, néha pedig azért, hogy én magam egy régóta óhajtott díszítőelemet megcsináljak. A gémkapocs többek között ezen a listámon szerepelt, de soha nem jutottam oda, hogy leüljek és ezekkel az apróságokkal játszadozzam. Nagyon szeretem, ahogyan az alkotók felhasználják ezeket a díszített apró kis irodai eszközöket és gyakran irigykedtem is, hogy milyen jók.

Azt is be kell ismernem, hogy nagyon élveztem díszíteni a gémkapcsokat, így egyszerre több is készült belőlük.

1. Elég, ha a kapcsokat csak egyszerűen díszítitek, különböző formákra vágjátok: háromszög, zászlócska, ötszög, négyszög.

1

2. Ha több időtök van, ugyanezeket a formákat tovább is díszíthetitek. Így tettem én is, körrel, feliratokkal, gézzel, cérnával, lyukasztott formákkal dobtam fel a papírjaim.

 

2

3. Használhattok „érdekes” anyagokat is: pauszpapír, dekortapasz, filc, kongré. (A fagyis gémkapocs Garabics Niki műve 🙂 )

 

3

4

4. Előszedtem a lyukasztóimat, szegély- és formalyukasztókat. Használtam a negatívot is. Csak így magában is simán megállja a pillangó negatívja a helyét. Az egyik kedvencem lett.

 

5

5. A gémkapcsokat hajtogathatjátok is, így tett Grépály Zsuzsanna  is a kihívásban, amikor a vállfát meghajtogatta. Én szívecskét készítettem, ami igazán egyszerű, egymozdulatos hajlítás. (De az Ikea –ban is találtam formára hajtogatottat, csillagot, szövegbuborékot, nyilakat.) (Tappancsos kártya: Esküdt Viktória)

 

6 7

6. A másik kedvenc hobbim a horgolás, akár horgolhattok is kedves díszítőelemeket a gémkapocsra. Amit aztán természetesen tovább bolondíthattok papírral, virággal.

 

8

 

 

Igazából az a szép ebben, hogy a scrapbookingban használt bármelyik elemetek, eszközötöket felhasználhatjátok, hogy csodássá varázsoljatok egy hétköznapi irodaszert.

 

9

 

 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!