A gézlap második élete

szerző: Roni (Mayer Veronika)

A második nagy dilim, amit többé-kevésbé leváltott már a cérna, de még mindig nagyon imádom együtt a cérnával vagy épp nélküle. Ez pedig nem más, mint a gézlap.

A steril gézlap patikákban simán bezerezhető, én a 10 x 10 cm-eset javaslom!

Használatkor pedig érdemes kicsit meghúzgálni, szétcincálni, hogy ne legyen olyan szabályos formája! 🙂

Jöhet belőle sok …

 

1

 

… vagy kevés

 

2

3

4.1

4

De nem csak alátétnek használhatjuk, kaphatja a gézlap a főszerepet is. A december daily-ben pausz helyett gézlapot használtam és alá rejtettem el a flittereket.

5

Természetesen társulhat a gézlap a pauszpapírral is. Ezt a kártyát már láttátok egyszer, de ide kívánkozott. A pauszra vágott szívlyukat gézlappal „tömtem” be, és így töltöttem bele a flittereket.

6

Egy kicsit jobb a tartása a tüllnek, amit a tavalyi december daily-ben használtam gyakrabban, de most megint kedvet kaptam hozzá.

7

A végére maradt a legjobb. Sosem gondoltam még rá, hogy a gézlapot esetleg színezzem. Nagyon megtetszett Edit ötlete, ezért megkértem, hogy ossza meg velünk, hogy hogyan is készítette a kártyáját.

Edit: „Egy nagyobb darab gézlapot lefújtam festék spray-el (még karácsonyról maradt arany és ezüst is), azt nem tudom, hogy ez akril-e vagy csak sima festék, mindenesetre jó büdös. Szóval lefújtam az egyik oldalt, majd pár perc múlva óvatosan felszedtem, mert különben odaragad. Kicsit hőlégfúvóval megszárítottam, után a másik oldalt is lefújtam és ugyanúgy jártam el, mint a másik oldallal. A papír keretet én cameo-val vágtam, glossy-val ráragasztottam (jól ki kell feszíteni, különben hullámos lesz). Ezután már csak a díszítés jött. Igazából a másik oldalra is lehet ugyanolyan keretet ragasztani, de én az enyémre nem tettem. Én elkövettem azt a hibát, hogy utána még sokáig nézegettük, forgattunk, kint volt az asztalon állítva és kicsit behullámosodott a géz, szóval ha készen van, akkor minél hamarabb be kell tenni a tasakba.”

8

Próbáljátok ki, de rákapni nem ér. 🙂

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!