Egy megvilágosodott romantikus lélek manifesztációja, avagy Kalib shabby vásznat alkot

szerző: Belső Olga

Vagy egy évvel ezelőtt beszereztem egy szép nagy vásznat, hogy ezt majd én megcsinálom romantikus shabby chic-re, ráteszek pár cuki családi fotót, majd az egészet felakasztom a hitvesi ágyunk fölé. Aztán egy évig hozzá se mertem nyúlni, ott pihent a szekrény mögött, bár néha gondoltam rá meleg szívvel. Tudtam, hogy mit szeretnék vele, de nem tudtam, hogy hogyan kell csinálni. Ismertem egy csomó technikát, de valahogy elriasztott a vászon mérete, arányai, és a feladat nagysága.

Aztán a múlt hétvégén elmentem Edit Mixed Media Lépésről Lépésre Workshopjára, és összeállt a kép. Mármint a fejemben. Megmondom, mi volt a kulcsmondat: „mindenhol legyen valami”. És akkor én megvilágosodtam. Hazajöttem, és másnap megcsináltam a régóta vágyott vásznat.

20150909_093335 20150909_093341 20150909_093421

Jó, ne röhögjetek, én is látom, hogy a fiam széttrollkodta az egész családi fotózást, de mi így szeretjük őt, szerintem tök vicces. Az eredeti fotókról levettem a színeket és szépiában nyomtattam ki, öregbítettem a széleit, és 3D ragasztószalaggal rögzítettem két emeletben, mert az alátétet is kiemeltem a vászon síkjából. Na jó, mindezt nyilván az után, hogy a vásznat sok-sok romatikus stencil és gesso segítségével alaposan megdolgoztam. Van még rajta repedőpaszta, viaszpaszta, sőt dekorfólia is. Ha megfogadtok egy jó tanácsot, a 3D ragasztó felkenése és a dekorfólia rátapasztása között NE spricceljetek media tintával, mert akkor nem fog felragadni a fólia. Mondjuk ez engem egy cseppet se bántott, mert nem akartam sok aranyat. És akkor a spriccelés után még folyattam is rá némi média tintát jól felhígítva az oldószerével, mert az szerintem szép.

20150909_093413 20150909_093406 20150909_093436

A díszítéssel kapcsolatban tudom, hogy azt az alsó/középső egységet magyarázni kell. Hát arról van szó, hogy a felvett pozitúrák miatt a fényképeknek ilyen sorrendje nézett ki jól a vásznon, viszont a bal oldalin vagyok szép, mert ott romantikusan omlik a hajam le. Na, azért kellett ott díszíteni. Hát ennyi :D.

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!