Emléktárgyak a Project Life albumban

szerző: Mayer Veronika

Tulajdonképp a fotók a legnagyobb emlékeink az albumjainkban, azonban mégis gyakran előfordul, hogy mást is le szeretnénk bennük fűzni. Ezt könnyedén megtehetjük, épp ezért jó ez az album, itt minden egy helyen van és így lesz teljessé az emlék.

Végiglapoztam ismét az 5 és fél albumom (hálás is vagyok, hogy itt lehetek, mert így még gyakrabban végig nézem őket, hogy ötleteket tudjak nektek adni az emlékmegőrzéshez) és azt kerestem benne, hogy hogyan tároltam a tárgyi emlékeket.

Meg kellett állapítanom, hogy leggyakrabban extra tasakban vagy a héthez tartozó fóliában fűzöm le ezeket a kincseket. Mert ugye kincsek ezek, hisz nem tudhatjuk, hogy mi is lesz pár év múlva helyettük.

Hadd hozzak egy példát. Még 2012-ben, amikor a fiammal Stuttgartba repültünk a chek-in-ben megkaptuk a beszálló kártyát. Most 2015-ben itthonról csekkoltam be és az okostelefonomról leolvasták mindenhol a barcode-ot és egy darab papírom sincs arról, hogy mi repültünk (hacsak nem kinyomtatom a visszaigazolást).

1

Azt is megfigyeltem, hogy a leggyakrabban, belépőjegyeket, színházjegyeket, prospektusokat, térképeket, műsorfüzeteket, kapott képeslapokat és meghívókat fűzök le.

kollázs1 kollázs2

A 2012-es évben vettem egy boríték tasakot, amit az album végén fűztem le, és a tárgyi emlékek ebben kaptak helyet. Szerettem is, meg nem is. Jósága volt, hogy gyorsan és egyszerűen bedobálhattam a tasakba a tárgyi emlékeket. Terveztem még, hogy mindegyiket feldátumozom és „megszépítem”, de ebből aztán nem lett semmi. Ez valószínű az én trehányságom. Viszont pont ez volt a hátránya is, hisz így az adott hétnél nagyon hiányoztak ezek a dokumentumok, ezért a következő évben ezt a tasakot már egyáltalán nem használtam.

13

A smash bookból ismert tasakokat is jól lehet használni a 15×15 –ös tasakfelosztásnál. Ezekben is össze lehet gyűjteni, egy hosszabb túra, nyaralás belépőit, menetjegyeit bármiféle apróságait.

12 14

A PL albumomban kapnak helyet a gyerekek remekművei is. Minden évben megfogadom, hogy lefűzöm a rajzokat és festményeket, de ezt még mindig nem sikerült kiviteleznem.

15 16

Kedvenceink még az emlékérmék. Gyűjtjük őket. Ezeket is szeretem lefűzni az adott hétnél.

roni Pl

Nagyon szeretem Isi ötletét: Gondoltatok már arra, hogy az albumba akár préselt növények is belekerülhetnek? Isi a 10×15-ös kártyán felhasználta a lánya által szedett virágokat. Ezt fényképpel is megörökítette, illetve a képen szereplő virágokat lepréselte és felragasztotta. Én el tudom azt is képzelni, hogy préselt virágokat egy 7,5×10-es lefűzök és levarrok. Nagyon tetszik az ötlet, szerintem hamarosan meg is valósítom.

21

Tamcsi az anyák napi ajándékoknak csnált helyet a Pl-ben, méghozzá úgy, hogy az NCsD csipis doboz elejét használta, a hátuljára pedig írásvetítő fóliát vágott. Így fűzte le a kincseit. Nagyon szuper ötlet, imádom, és legszívesebben nagyon gyakran használnám, de azt figyelembe kell venni, hogy bizony egy ilyen doboz nagy helyet foglal ráadásul az egyik oldal magasabb lesz, mint a másik. Erre nem árt figyelni. 🙂

93

Vannak azonban olyan tárgyi emlékek, amelyeknek a lefűzése nehézkes lenne, ezért én ezekről fotót készítek és az kerül bele az albumba.

22 23

Ti mi mindent gyűjtötök és hogyan illesztitek be az albumjaitokba? Kiváncsian várjuk a facebookos PL csoportunkban a hozzászólásaitok! Inspirálódjunk egymástól!

0 hozzászólás

  1. […] Erre a célra egyfelől vettem egy kapcsos átlátszó mappát, másrészt egy NőiCsizmás chipboard csomagolás alakítottam kicsit át (azaz a hátsó papírt kicseréltem írásvetítőfóliára, amit felül visszahajtottam, és megdíszítettem dekortapasszal, majd szalaggal kötöttem le). Ha szeretnétek még több ötletet kapni  tárgyi emlék megőrzésére, akkor olvassátok el Roni eheti cikkét az NCSD blogon. […]

Hozzászólás most!