Feliratok használatban

szerző: Mayer Veronika és Királyfalvi Bea

Szerintem a feliratokban az egyik legjobb, hogy magyarul vannak. Már többször is mondtam, hogy én nyelvbolond vagyok és másokkal ellentétben engem egyáltalán nem mozgatott, hogy magyar feliratokkal dolgozzam. De VALAMI megváltozott! Nagyon megszerettem ezeket a cukiságokat. Mutatok én is pár ötletet nektek, amit lentebb Bea kiegészít, hogy milyen egyszerű és gyors ezekkel a feliratokkal alkotni.

Sokszor egyszerűen csak címnek használom. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis cérna a felirat alá és máris kész a tökéletes kártyánk.

1

Vagy sokszor még erre sincs szükség, két felirat egymás mellett, egymás alá dugva, a fotóra tűzve és kész is a díszítése a fényképnek.

2

Ha már a feliratoknál tartunk, akkor az angol szövegeinket is kiegészíthetjük egy egyszerű színes magyar felirattal. Szerintem ezek nagyon jól összeillenek. Vagy a ti szemeteket zavarja?

3

Mivel kicsik ezek a feliratok ezért nagyon jól lehet használni saját magunk írta szövegben, így egy-egy szót, érzést, gondolatot ki tudunk emelni velük.

4

Ha már nincs több gondolatunk, de fotót sem hívattunk elő, akkor egy színes kártyán a nagyobbak önmagukban is jól megállják a helyüket.

5

Ha egy témakörben gondolkozunk, halmozhatjuk is a kártyánkon. Én ezt a kártyát hét jelölőnek szántam, a feliratok illenek az első hét gondolataihoz.

6

Ha elrejtünk egy kártyát, akkor ezekkel a feliratokkal felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy itt még van mit nézni.

7

Végül, de nem utolsó sorban, imádom ezeket a feliratokat egy shaker box-ba tenni. Sejtelmesek, jól mutatnak, sokat mondanak.

8

És akkor most jöjjenek Beus ötletei:

"Roni inspirációi után most mutatom az enyémeket, néhány apró tippel  megfűszerezve.:-)
Az alábbi kártyán a feliratom akár nyomtatva is lehetne, de ez fóliából van kivágva, amit maszkoló szalag segítségével vittem fel a papírra.

01

02 03 04

A  barátnőimmel imádjuk a vidám selfis képeket, mindig készítünk egy párat, mikor találkozunk, és a végén alig tudok választani a sok homályos rosszul készült felvételből, de nem azért mert homályosak, sokkal inkább azért mert mindegyik visszaadja azt a bolondos hangulatot amiben voltunk. Az én nagy taktikám a rossz minőségű homályos felvételekre, hogy lekicsinyítem és fekete fehérítem őket, és így együtt nem is arra figyel az ember, hogy a kép nem tökéletes inkább csak a hangulata számít.

05 06 07 08

Ez egy 10×15-ös fotó, amire ráscrappeltem. Jól elférnek rajta az új címkék és a csipi is.

09 10 11

A dátumbélyegző évszám részét letakartam egy darab washival és így tudtam bélyegezni a csíkra."

12 13 14

Reméljük, hogy adtunk nektek pár tippet, ötletet arra, hogyan is használjátok ezeket a gyönyörűségeket. Ugye látjuk majd hamarosan a ti felhasználásaitokat is az FB csoport mappáiban?

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!