Feliratok színezése egyszerűen és gyorsan

szerző: Mayer Veronika

 

Úgy gondoltam, hogy megmutatok nektek egy két dolgot még a PS-ben, hátha más is kedvet kap a fotókra feliratokat szerkesztgetni.

Van az úgy, hogy a felirat színe nem passzol a fényképemhez. Az a jó a feliratokban, hogy lehet őket színezni. Nincs benne semmi ördöngösség. Videót még mindig nem tudok készíteni, de egy pár képsor segítségével megmutatom, hogy hogyan is lehet. Az én PS-em már elég régi, PS7, de gondolom, ha neked egy újabb verziód van, akkor is megtalálod ezeket a parancsokat.

Vágjunk is bele:

1. Megnyitom a képet, és kiválasztom a feliratot, amit a fotón használni szeretnék.

PS1

2. Bal egérgomb nyomva tartása mellett áthúzom a feliratot a fotóra. Méretet változtatok, a képen írtak alapján.

PS2

3. A szín megváltoztatásához lenyitom a szerkesztés fület.

PS3

4. A kinyílt kis párbeszédpanelen fontos, hogy a legalsó „átlátszóság fenntartása” ki legyen pipálva. Ha nyomtok egy okét, akkor az általatok kiválasztott színre változik a felirat.

Névtelen

5. Halványíthattok a feliraton, ha az átfedés funkciót használjátok. Sokszor jön ez jó. Sokat lágyít, nem vonzza egyből a felirat magára a figyelmet. Attól függően mit akartok elérni, próbáljátok ki a többi lehetőséget is.

PS5 PS6

6. Mivel ez nekem nem tetszik, visszaállítottam normál –ra a feliratot. Járj el ugyanúgy mint az előbb. Nyisd le a normál melletti nyilacskát és a legfelső normál opciót válaszd ki. Ha a feliratod egy részét akarod átszínezni, azt is megteheted. A bal oldalon látható sáv bal első gombjára klikkelve kijelölöd azt a rész, amit át akarsz színezni. (Most is figyelj hogy a megfelelő rétegen állj)

PS7

7. Változtasd meg a festőszínt. Nálam most a piros van felül. Nyisd le a szerkesztés fület és klikkelj a kitöltésre.

PS8

PS9

8. Lehetőséged van a képedből is kivenni valamilyen színmintát és azzal színezni.

PS10

PS11

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!