Hogyan használjuk fel a pauszpapírt a PL-ben?

szerző: Mayer Veronika (Roni)

Mikor először bejött a divatba, én akkor nagy rajongója lettem. Nem sok mindennel van ez így, nálam mindennek kicsit később jön el az ideje. Most hogy visszalapoztam megint az albumjaimban, azt is meg tudom mondani, hogy 2013 nyarán használtam először ezt a csodálatos anyagot. Miért is szeretem ezt a papírt? Azért mert sejtelmes, sejtetni enged. Elrejt, de mégis megmutat. Sok esetben úgy viselkedik, mint a papír, de mégis előkelőbb.

Nagyon sok felhasználási módját lehetett már látni, én összeszedek nektek még néhányat. 🙂

Úgy viselkedik, mint a papír? Igen, mert lehet rá nyomtatni. Gyors és mutatós lehet egy ilyen „kártya” az adott hetünkben.

1 2

Lehet egyszerű díszítő elemmel felruházni és kész is a kártyánk. Egy dologra érdemes azonban figyelni, az átlátszósága miatt a másik oldalon is ki kell találnunk valamit ugyanarra a helyre.

3 4 5

Ugyanezzel az elgondolással kicsit rafináltabbá teheted a kártyád, ha a pauszpapírod mintás, és arra kerül a díszítőelem.

6 7

Igazán mutatós, amikor a mintás papírod egy részét letakarod pauszpapírral, odarögzíted, én a képen dekortapasszal tettem, mert jelenleg nincs varrógépem, de megtehetjük, hogy odavarrjuk. Az így keletkezett tasakba pedig beletehetjük a gondolatainkat, jegyeinket, emlékeinket.

9

10

Tehetünk csak simán pausz tasakba is emléket.

11

Kisebb albumokban használhatjuk egyszerű választó oldalként is, de bevallom a PL albumban én még ilyen funkcióban nem használtam. Ha kipróbáljátok, akkor vagy tasakba csúsztatva (bár úgy szerintem elveszíti a varázsát) vagy a lyukakat megerősítve tudjátok felhasználni.

12

13

Pauszpapírból készíthető shaker box is, dekortapasszal vagy szintén varrva nagyon jól mutat. Tamcsi hétfői ötletét kiviteleztem én is, beleszerettem, ki kellett próbálnom. Nem vagyok már elég rég virág rajongó, a trend is másfelé haladt, viszont vagy egy doboznyi belőlük itthon. A pausztasakba rejtett ötlet nálam mindent vitt. Itt én is szívesen nézem őket. Ha már tavasz, akkor legyen tavasz az oldalaimon is. Nektek hogy tetszik?

14

Na de bármi beletölthető ebbe a tasakba.

15

Ez a papír is varrható kézzel is, akár feliratot, akár motívumot is kivarrhatunk rajta.

16

Ha már varrás akkor legyen a másik nagy kedvencem a keresztszemes varrás. Egy négyzetrácsos papírt fogtam, berajzoltam rajta az x-ket és kivarrtam egy szívecskét. A túloldalára ragaszottam egy szívet, egy kicsit szépít a varrás hátulján. Nekem tetszik így.

17

Még mindig maradok a varrásnál. Kivágtam egy szívecskét a pausz közepéből, és mivel shaker boksz-ot akartam, ezért rávarrtam egy gézlapot. Így tettem bele a tasakba a flittereket. Ha lett volna erőm, vagy itt lenne a varrógépem, körbe varrtam volna az oldalakat, de így dekortapasszal zártam le a nyitott részeket.

18

A papír közepéből kilyukaszthattok egy motívumot, vagy kézzel kivághattok, szerintem így is nagyon jól mutat az albumban.

19

Az albumom első oldalán a 2015 felirat alá pauszt csúsztattam be, a teljes átlátszóság zavart, de a pausz tompít egy kicsit, és máris megfelelt. Ezt a technikát alkalmazta Edit is a kihívásban.

20

De pecsételhettek rá, írhattok kézzel, írógéppel, használhattok strukturpasztát, viaszpasztát és még megannyi mást is. Az én kihívásba feltöltött képemen, stencilt használtam tintával

21

Ugye kedvet kaptatok ehhez a csodálatos anyaghoz???

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!