Miután Kalib coming-outolt, most nézzük a munkamódszerét

szerző: Belső Olga

Az a helyzet, hogy én még mindig szoktam analóg írni, tollal, füzetbe, irulpirul. Na nem úúúúgy, mint Petőfi Sándor a pusztán át döcögő szekéren, vagy ilyesmi, hanem jegyzetelni, és akkor meg is marad minden egyben, nem kell a fecniket keresgélni.

Készítettem már magamnak számos jegyzetfüzetet, szépek, jópofák, szerettem is őket, amíg be nem teltek, de nem tudtam nem észrevenni, hogy ahogy gyarapodik a füzetben az iromány, úgy apad a borítón lévő bizbaszok mennyisége. Potyognak, na.

Úgyhogy elhatároztam, hogy most aztán olyat fogok csinálni, amiről semmi sem tud lepotyogni, lesúrlódni, elszakadni, félbetörni, majd a táskám alján fél év múlva felbukkanni. Sajnos egy gyűrött, fél papírvirágnak nem lehet úgy örülni egy maratoni értekezlet közepén, mint egy félig megevett, másrészről viszont félig megmaradt és felfalható csokinak, nekem elhihetitek.

20151006_112729 20151006_112749

Nos, hát így jött, hogy alapos háttérmunkák után egyetlen egy, de legalább A5-ös méretű chipboardot ragasztottam a füzetre, tádámm, kész. A háttérhez repedőpasztát használtam, amit ujjal kentem föl, mert így tudom jól belőni, hogy hol legyenek nagyobb és hol pedig apróbb repedések. Ahol vastagon viszem föl a pasztát, ott lesz nagyobb, többet nem segítek.

20151006_112711 20151006_112701

A színeket média tintával vittem fel, vagyis mindig áttöltöttem egy kicsit a spriccelőmbe, és úgy spricceltem fel. Gyorsan szárad, szuperül fed, kissé csillog, imádom. Ezen négy szín van. A virág csipit először lealapoztam, így megfolyt rajta kissé a médiatinta, de az szerintem nem baj. És kentem rá arany glitterpasztát is, különben nem tudtam volna eladni a kész művet Editnek :D. Mert ő amúgy utálja a sötét dolgokat, de már belátta, hogy mások meg szeretik, bölcs :D. Aztán persze kiderült, hogy fölösleges volt, mert a zöld szín pont elég volt ahhoz, hogy beengedje a NCSD szentélybe a füzetborítómat.

20151006_112649

Na és akkor a végén lefejtettem a spirálfüzet gyári borítóját a spirálról, lekentem a lyukas részt barnával, felragasztottam a borítót (ja, chipboard lapra dolgoztam, ez tutira nem törik-szakad el), és ennyi, szevasztok, pápá. 

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!