PhotoScape – Montázs készítése könnyedén

szerző: Roni (Mayer Veronika)

Szerintem nagyon fontos, hogy a fotók szerkesztésével ne maradjunk el. Ha ez megvan, akkor bármikor tudsz az albumban dolgozni. Ezért úgy gondoltam, hogy ma megmutatom nektek, a PhotoScape használatát, hogy a technikán nem múljon a PL sorsa. Csodálkozni fogtok, a használata olyan egyszerű, hogy csak pár dolgot kell, hogy megmutassak ahhoz, hogy mindenki gyakorlottan használni tudja. Bár az is igaz, hogy én itt nagyrészt csak a montázsaim készítem. El sem hiszitek, hogy én az első évben minden képet 10x15ben hívattam elő, majd kivágtam belőle a lényeget, hogy le tudjam egy 7,5×10-be fűzni. A programot bárki ingyenesen le tudja tölteni, írjátok be a google-ba, biztosan találtok pár letöltési lehetőséget, egyet töltsetek le. Akkor vágjunk is bele.

Ha megnyitod a programot ez a kezdőkép fogad majd, itt a jobb felső részen találjátok a montázs feliratot. Abba lépjetek bele.

1

1.Bal oldalon fent látjátok a saját gépeteket. Ott keressétek meg azt a mappát, amibe a kiválogatott fotókat tettétek. Nekem ez a nyomtatásra mappa alatt lesz. 

2

2. A jobb oldal felső részén látjátok a méret megadásának lehetőségét. A lenyíló fül alatt, az első lehetőség az oldalméret megadása. Erre kattintva megadjátok az értékeket. A 10×15-ös kép 1795×1205 pixelszámon megfelelő lesz (ez a fekvő kép, ha fordítva írjátok be, az az álló).

3

4

3. Attól függően, hogy hány képet szeretnétek, tudjátok kiválasztani a kép felosztását a jobb oldali sávból.

4. Ilyenkor általában nagyon nagy a még üres kép, ezért alul a csúszkán tudjátok kicsinyíteni, hogy beleférjen a képernyőbe, és kényelmesen tudjatok vele dolgozni.

5. Ha a megfelelő mappában vagytok, akkor baloldalon alul látjátok a képeitek. Innen bal egérgomb nyomva tartásával behúzzátok a kiválasztott montázsformára a képeiteket.

6. Az oldalméret alatt, a füleken tudtok játszani a fehér szegéllyel. Minél magasabb a szám, annál szélesebb a szegély, a szegély színét is meg tudjátok adni, bár ez nekem mindig fehér.

7. Tulajdonképp kész is vagytok, már csak a mentést ne felejtsétek el.

5

Nincs is ebben semmi ördöngösség, ugye? Most már ti is könnyedén tudtok a kis tasakokba képeket szerkeszteni. Ha még kérdésetek merülne fel, a csoportban szívesen megválaszolom őket. Szerkesztésre fel, Lányok!

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!