Project Life – Az élet naplója

szerző: Mayer Veronika

Project Life. Hogy mi is ez? Egy projekt, ami egy egész évet, vagy akár egy egész életet átölel. Egy gigaalabum tele sok-sok emlékkel, eseménnyel, sztorival, dokumentációval, szeretettel, képekkel, és scrappel. Ha szeretsz fotózni, szeretsz scrappelni, és szívesen írsz „naplót”, akkor itt a helyed. 

Ha úgy gondolod, hogy nincs olyan sok képed, vagy nem szeretsz annyit írni, akkor is velünk tarthatsz, hisz a Project Life kistestvére a Sn@p biztosan megfelelő lesz neked.

Miért jó a PL/Sn@p? Mert olyan album, amely időrendi sorrendben tárja eléd (vagy akár unokáid, dédunokáid elé) a múltat. Itt minden egy helyen van, lefűzve, legyen az egy koncertjegy, belépőjegy, vagy kávéházi számla, és a 30×30-as oldalaidat is az aktuális héthez lefűzve tárolhatod. Nem ragadsz ki az életedből egy – egy eseményt, hanem az aktuális hétnél, folyamatában dolgozod fel. Olyan sok mindenről gondoljuk, hogy jelentéktelen, ám amit az idő mégis fontossá tesz. Néha szinte félve veszem elő a gépet, gondolván, hogy ezt csak egy bolond fényképezi le, de nem érdekel, lefotózom.  Hányszor, de hányszor igazolódott már be a régi albumok nézegetése közben, hogy milyen jó, hogy megtettem.

Olyan nagy élmény a fiammal visszanézni az elmúlt évek valamelyik mappáját, sokszor fel-felkiált örömében, hogy nézd csak, mami emlékszel, vagy de jó volt, mikor megyünk megint. Mostanában már nem csak a képek érdeklik, hanem felolvastatja azt is, amit neki írtam. Elcsodálkozik, elmereng és tovább kérdez. Lassan már maga is el tudja majd olvasni, vagy fel tudja majd a húgának olvasni, hogy milyen volt,  amikor még csak ő volt egyedül.

Nálunk központi helyet foglal el az aktuális év mappája, úgy, hogy mindig bele lehessen nézni. Sokszor szándékosan nyitva hagyom, és nem megy el mellette senki úgy, hogy ne kukkantana bele. A férjem, aki csak naplónak hívja az albumot, megáll és vissza- visszalapoz benne. Hol átsuhan az arcán egy mosoly, hol megállít, hogy megossza velem az élményt. De az apósom sem megy el úgy tőlünk soha, hogy végig ne nézné az egészet, mindig újra és újra az elejétől kezdi, és nem unja meg. Sztorizgatunk.

Hát ezért érdemes csinálni. Ezért kezdem el újra és újra. Idén az ötödik albummal. Mert szeretem, mert örömet okoz, mert kikapcsol, mert lezár és összesít, mert jókedvre hangol.

Még nem érkezett hózzászólás!

Hozzászólás most!